0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Za 2016. godinu prioritet osvajanje medalje za Srbiju na OI

Objavljeno: 15.10.15 u 09:46

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, izjavio je da mu je u narednoj sezoni prioritet osvajanje medalje za reprezentaciju Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Uprkos činjenici da u riznici svojih trofeja Đokoviću jedino nedostaje Gren slem iz Pariza kako bi kompletirao pehare sa sva četiri najveća turnira, srpski igrač ne sanja osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske, već medalju za svoju zemlju.

 – Svi jedva čekaju da bude deo Olimpijskih igara i nisam ni ja izuzetak. Stvarno volim da budem deo olimpijskog tima Srbije. To mi je jedan od najvažnijih događaja sledeće godine i glavni cilj: da osvojim medalju za svoju zemlju. Učiniću sve što mogu da to učinim – rekao je Đoković, koji je na Olimpijadi u Pekingu 2008. stigao do bronzane medalje.

Sjajni teniser je naglasio i da osvajanje 17 gren slemova, koliko ima rekorder Rodžer Federer, nije nedostižan zadatak.

– Ništa nije nemoguće. Takav je moj način razmišljanja. Znam da je dug put do dostizanja tog rekorda, ali sama činjenica da ljudi pričaju o tome, da ima onih koji veruju da mogu to da ostvarim, prilično mi laska. To je jedna od stvari koje me motivišu, guraju me napred – poručio je Novak Đoković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter