0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

STEFAN JOVIĆ: Još se ne poznajemo dovoljno

Objavljeno: 04.10.15 u 12:22

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Budućnosti u drugom kolu ABA lige rezultatom 83:62.

Stefan Jović podelio je minutažu sa Gaelom Mekelom na poziciji plejmejkera u susretu sa podgoričkim timom u subotu u hali „Pionir„.

Zvezdin plej ističe da crveno-beli još nisu uigrani i da ono što je viđeno na susretu sa Podgoričanima nije maksimum ove ekipe.

– Nosioci igre su otišli, dovedena su pojačanja sličnih karakteristika. Još se dovoljno i ne poznajemo, imali smo više utakmica nego treninga u punom sastavu. U prvom problema smo imali mnogo problema. Tradicionalno neugodna ekipa za nas kao i Mega, ali nekako lakše izađemo sa njima na kraj nego sa Megom. Znali smo kvalitet Šehovića, sto puta smo govorili da se ne pravi faul kad šutira trojke i dva puta smo ga napravili. Neke kontre se nismo ni vratili nazad – rekao je Jović, prenosi Blic.

Jović je naglasio da je ključna bila treće četvrtina kada su domaći stvorili dvocifrenu prednost.

– U drugom delu smo uspeli da korigujemo greške, u napadu smo imali lakih prodora i poena ispod koša, što je za mene iznenađujuće, bilo je mnogo rupa u njihovom reketu. Zaustavili im glavna oružja, treća četvrtina je pokazatelj kako treba da igramo i više nego ubedljivo smo slavili. Možda rezultat i nije pravo merilo. Bićemo još bolji kada budemo imali više vremena za trening. Ima i mnogo grešaka, lopte bacamo u aut kada želimo da pronađemo Sofoa ili Cirbesa, i tako protivnike vraćamo u život –  kazao je Jović.

U dvorani „Pionir“ okupilo se oko 3.500 navijača, a Jović ne negira da se nadao većoj podršci sa tribina.

– Očekivao sam više navijača, derbi protiv Budućnosti je uvek primamljiv. Na početku ih nije bilo toliko, posle su se tribine popunile. Nadam se da ćemo partijama u nastavku sezone pozvati navijače da nas bodre u što većem broju – podvukao je Jović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter