2
Domaći fudbal

FOTO: StarSport

DRAMA U SUBOTICI: Zvezda srušila Spartak u meču sa ‘morem’ preokreta (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.15 u 17:00

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas Spartak iz Subotice u okviru 12. kola Superlige Srbije rezultatom 3:2.

Ekipa iz Ljutice Bogdana došla je u Suboticu osokoljena sjajnim rezultatima u poslednje vreme želeći da dođe do devete pobede u nizu. Miodrag Božović uspostavio je igru koja se, na oko, dopala navijačiam. Međutim, i Spartak je želeo da pokaže zube.

Fudbaleri Spartaka krenuli su sjajno u meč sa Crvenom zvezdom. Na startu su „stisli“ odbranu crveno-belih igrajući visoki presing.

Prvu priliku su imali u 6. minutu preko Nemanje Milića i odmah su zatresli mrežu Damira Kahrimana. Fudbaler Spartaka sjajno je istrčao kontru i nakon toga je rutinski rešio situaciju „jedan na jedan“.  

Bio je to drugi pogodak Nemanje Milića u sezoni 2015-16.

(youtube: MojaSportTV)

U 14. minutu Slavoljub Srinić iznenada je došao do prilike da ugrozi gol Spartaka, ali je čuvar mreže domaćih, Janošević, krajnjim naporom loptu izbio loptu u korner.

Pojačali su crveno-beli pritisak potom, ali sve to nije donosilo plodonosne šanse gostima iz prestonice. Sa druge strane, nakon vodećeg gola, očekivano, plavo-beli su se povukli na svoju polovinu i delovali su rešeno da vrebaju iz kontri.  

U 25. minutu dogodio se peh za domaćine, pošto je Budimir Janošević, ušao u duel želeći nogom da izbije loptu ispred Vieire, nakon čega se povredio pa je njegovo mesto zauzeo rezervni golman, 24-godišnji Nikola Mirković.

Fudbaleri Crvene zvezde u 31. minutu izveli su sjajno akciju po desnom boku koju su krunisali pogotkom.

Najpre je Srđan Plavšić, bivši igrač upravo Spartaka, uputio sjajan centaršut, a lopta je preletela igrače oba tima na petercu domaćina. Nakon što je jednom odskočila od zemlju „sela“ je na volej Marku Grujiću.

Zvezdin vezista nije oklevao i postigao je svoj drugi gol u dresu kluba u drugoj vezanoj utakmici. 

(yotube: Visekruna TV)

U 39. minutu Katai je mogao i da donese prednost, ali je nejgov lukav pokušaj loba odseo na prečki.

Taman kada se pomislilo da će se na poluvreme meča Spartak – Crvena zvezda otići nerešenim rezultatom, usledio je demanti.

Naime, u sudijskoj nadoknadi, i to čak šestom minutu, Aleksandar Katai šokirao je domaću publiku svojim golom donevši prednost svom timu od 2:1.

Najpre je Ugo Vieira „ukrao“ jednu loptu štoperu Spartaka, ušao je u kazneni prostor iskosa sa leve strane gola domaćih, ali je nesebično loptu „zavrnuo“ natrag na petarac. Na nju je naleteo Katai i savladao nemoćnog golmana Spartaka.

 (yotube: Visekruna TV)

Fudbaleri Spartaka, praktično samo što se krenulo u drugo poluvreme, stigli su do izjednačenja koje je šokiralo vodeći tim na tabeli Superlige.

Neverovatan pogodak postigao je Milan Makarić svojim „projektilom“ sa oko 20 metara. 

Istina, treba istaći da je pogotku Spartaka u mnogome „kumovao“ Marko Petković, koji je prethodno „prodao“ nepotrebno loptu na sredini terena, nakon čega je Torbica uposlio Makarića koji je fenomenalnim udarcem razoružao Kahrimana.

(yotube: Sports Highlights)

Mogla su gosti, praktično odmah posle gola, da stignu do novog vođstva, ali je Slavoljubu Srniću nedostajalo koncentracije. Nakon toga, tempo igre je opao, Spartak se ponovo povukao, ali je u tim trenucima izgledao jako sigurno na terenu preteći iz kontri i polukontri iz svake akcije. 

 U 73. minutu crveno-beli su ponovo iz voleja mogli do gola. Ovog puta centaršut je uhvatio Srđan Plavšić, ali je njegov pokušaj, ipak, ukrtio rezervni golaman Nikola Mirković.  

 Pao je potom tempo meča Spartak – Crvena zvezda nakon izjednačenja domaćih, a onda je domaće navijače šokirao Luka Jović.

Momak koga je Miodrag Božović ubacio u igrusredinom drugog poluvremena u 81. minutu doneo je drugo vođstvo crveno-belima na meču, ovog puta od 3:2.

Jović je do gola došao nakon sjanog šuta glavom, a prethodno ga je Luis Ibanjez odlično uposlio iz centaršuta koji je usledio posle prekida iskosa sa leve strane gola Spartaka

 (youtube: Moja SporTV)

Pokušao je Spartak da „stisne“ Crvenu zvezdu u finišu, uspeli su domaći, čak, i da postignu pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije nesuđenog strelca i bivšeg igrača PartizanaBogunovića, koji je u međuvremenu ušao na teren.

Iznverviran odlukom, trener domaćih uputio je nekoliko žustrih komentara ka sudiji Kociću, zbog čega je u nadoknadi vremena zaradio i isključenje.  Ipak, do kraja susreta rezultat se nije menjao.

0
0
2 Komentara
  1. Vise nego ocita namestaljka. Ali tako je kada zvezda igra sa Spartakom, Jagodinom, OFK-om, Vojvodinom i Vozdovcem. Sve se unapred zna. Sta sada kaze „posteni“ Tvorzic ili recimo Mojsilovic koji pravi smesne scene na utakmici protiv svog voljenog kluba kako je svojevremeno izjavio? Hajdemo sada SAOPSTENJE!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter