1
AdmiralBet ABA Liga

POLITIKA JAČA OD SPORTA: Odlaže se početak ABA lige?!

Objavljeno: 24.09.15 u 12:40

Zbog trgovinskog rata i blokade granica između Srbije i Hrvatske, postoji velika mogućnost da se odloži početak regionalnog košarkaškog takmičenja.

Region je veoma uzdrman zbog poslednjih dešavanja na relaciji Srbija-Hrvatska, pa i Mađarska, a ta dešavanja svakako će uticati i na sportska dešavanja.

Naime, regionalno košarkaško takmičenje trebalo bi da počne 1. oktobra, ali zbog trgovinskog rata i blokade granica između Srbije i Hrvatske, postoji velika mogućnost da se odloži početak regionalnog košarkaškog takmičenja.

Podsetimo, u pitanju je zabrana ulaska u državu Hrvatsku lica sa srpskim pasošem, pa je u problemu ne samo četiri srpska i tri hrvatska kluba, već je i drugim timovima mnogo igrača koji imaju srpski pasoš.

Takođe, prvi problem imaće košarkaši Crvene zvezde, koji se trenutno nalaze u Zadru, gde će u sklopu priprema za početak sezone igrati prijateljski turnir. Međutim, tamo su samo igrači, dok stručni štab neće moći da dođe u Zadar zbog pomenute zabrane prelaska granice.

Dani pred nama će nam dati odgovor na to hoće li region uzdrmati novi skandal i politika ponovo uticati na sport u jugoistočnom regionu.

U međuvremenu, hrvatske vlasti su dozvolili licima sa srpskim pasošem da prelaze granicu, ali ne i vozilima sa srpskim tablicama. To bi možda značilo da odlaganje ABA lige neće biti, već da bi timovi preko Republike Srpske i Bosne i Hercegovine mogli da stignu do Hrvatske, pa čak i autobusima koji nemaju srpske registarske tablice.

Ipak, najbolje je sačekati neko od saopštenja zvaničnih lica odnosno čelnika lige, čiji će sud biti najmerodavniji.

0
0
1 Komentara
  1. .!. XXAAXXAA .!. VISE NOVCA CE OSTATI U BUDZETU SRBIJE, ZA BEBE, TRUDNICE, STARA I BOLESNA LICA… A MANJE U COKIJEVOM DZEPU I JUDA SRBIJE !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter