4
Evrobasket

FOTO: STARSPORT

TEO I BJELICA: Bili smo najbolji, ali prerano…

Objavljeno: 21.09.15 u 15:35

Srbija se sa Evropskog prvenstva u košarci vraća kao četvrta reprezentacija ‘starog kontinenta’, što je mahom ocenjeno kao neuspeh.

Uoči povratka iz Lila u Srbiju, ‘Orlovi’ su u razgovoru sa srpskim novinarima još jednom sumirali utiske sa upravo završenog Eurobasketa.

– Prvenstvo smo odigrali dobro, ali nabolje igre pružili smo možda i prerano. Po dolasku u Lil kao da smo izgubili i energiju i ritam. I pored ne baš sjajne utakmice u polufinalu imali smo napad za pobedu. Ostaje žal… Dodatni pritisak bila je uloga favorita, ali to nije razlog što smo loše odigrali polufinale. Sigurno su nas drugi ozbiljnije shvatili, ali mi nismo pružili ono što je trebalo – izjavio je Miloš Teodosić, a prenosi ‘Mondo’.

Srbija se okreće kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će biti od ključne važnosti, a Teo će i tada kao kapiten predvoditi naš nacionalni tim.

– Spremni smo i znamo šta nas čeka. Dosta toga će zavisiti i od žreba, ali ima još godinu dana do tad – rekao je Teodosić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nemanja Bjelica takođe je veoma uzdrman lošom završnicom prvenstva.

– I dalje nas boli. Videli ste Špance koji su bili nadomak toga da ne prođu grupu, a osvojili su zlato. Treba da se odmorimo od svega koliko ima vremena i da spremni dočekamo leto. I prošlog leta smo verovali u dobar rezultat i ostvarili ga… – rekao je Bjelica.

Najviše ga peče rana zadobijena od Litvanije u polufinalu.

– Teško je da se priča… Imali smo priliku, ostaje žal, ali idemo dalje… I danas tvrdim da smo mnogo bolja reprezentacija od Litvanije, ali u tim mečevima pobeđuje bolje pripremljena glava. Ovo nam je za nauk i koristiće nam – istakao je Bjelica.

0
0
4 Komentara
  1. Neverovatno je koliko smo mi nezahvalan narod.Svi ti momci su zeleli mnogo vise zlato nego svi mi,koji smo vec sutradan zaboravili da se i igralo Evropsko prvenstvo.
    Kaze covek da smo mi zemlja sa tradicijom i da je sve osim zlata neuspeh.Kao da niko drugi ne igra kosarku osim nas.Koliko se novca u Spaniji i Francuskoj odvaja za razvoj kosarke.U Litvaniji je kosarka popularnija nego kod nas.A ti koji ne priznajes nista osim zlata zapitaj se da li si ti u necemu najbolji.
    Prozivajte neke druge sportiste koji nisu zasluzili nase postovanje,a kosarkase ostavite na miru.Da li je moguce da neko moze bilo sta lose da kaze za Saleta Djordjevica.Kad je osvojio srebro na svetskom prvenstvu sa istim ovim momcima bili su nam najbolji,a sad ih pljujete.Sramota.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma kakav uspeh,pa daleko je ovo od uspeha…jer mi smo zemlja sa tradicijom kosarke…tako da osim zlata sve ostalo je neuspeh

    0
    0
    Odgovori
  3. Ciganski mentalitet i filozofija igre. Dok je to u reprezebntaciji NE NADAJTE SE NIKAKVIM REZULTATIMA! Jedino ako simonovic ne ukrade neki od pehara! Oni jedino tako mogu do trofeja, nema politike, nema pomoci sudija, NEMA TROFEJA!!! Teodosic umesto da igra njemu mirise zlato, simonovic ide na trojku u petoj sekundi napada, bjelica misli kako sto bolje da se namesti za kameru, MARKOVIC SVAKA CAST, nedovic jos uvek ne zna zasto je isao tamo, djordjevic place jer ga niko ne zarezuje… pa kako da se uradi nesto. Milosavljevic igrao sedamnaest sekundi a sa Markovicem je najbolji u odbrani ubadljivo, pa ko onda da brani napade??? KATASTROFA!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter