20
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zaostatak sve veći, titula sve dalja – Radnički odoleo očajnom Partizanu (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.15 u 21:56

U poslednjem meču 10. kola Superlige Srbije, Partizan i Radnički iz Niša su na stadionu u Humskoj odigrali meč bez golova.

Posle utakmice sa AZ Alkmarom u prvom kolu grupne faze Lige Evrope šampion Srbije dočekao je veoma dobru ekipu Radničkog iz Niša, koja je pokazala da ume da igra protiv favorizovanih protivnika remijem sa Crvenom zvezdom na stadionu ‘Rajko Mitić’ u 3. kolu tekućeg prvenstva.

Trener Partizana Zoran Milinković je ponovo ‘promešao karte’ i na teren izveo izmenjen sastav u odnosu na prethodni meč. Izostankom Saše Ilića i Stefana Babovića, Partizan je dobio novog kapitena Darka Brašanca, ali je izgubio kreativnost u veznom redu, te su crno-beli bili prilično neubedljivi u prvih 45 minuta.

Prvu veliku priliku videli smo u 10. minutu kada je Abubakar Oumaru posle dobrog centaršuta Saše Lukića i dodavanja Brašanca bio sam ispred gola Radničkog, ali je šutirao preko prečke. Radnički je odgovorio osam minuta kasnije, ali je to više bio produkt smušenosti odbrane crno-belih, nego zbog dobre napadačke akcije Nišlija.

Darko Brašanac je nespretno poslao loptu u sopstveni šesnaesterac umesto u polje, a onda je Živko Živković umesto da lako uhvati loptu, jednostavno ‘propao’ i mreža je ostala prazna. Ašćerić je prvi došao do nje, šutirao prema golu glavom, ali je pogodio samo spoljni do mreže.

Još jednu priliku Radnički je imao u 32. minutu, kada je lopta prilikom centaršuta preletela kompletnu odbranu Partizana, a Apostolović na drugoj stativi u padu šutirao preko gola.

U 38. minutu smo videli novu šansu za crno-bele. Leković je posle auta uposlio Valeri Božinova, a ovaj krenuo sam ka golmanu Jovanoviću, koji je ipak uspeo da ukroti taj udarac. Par minuta kasnije Aleksandar Jovanović se još jednom istakao posle udarca Andrije Živkovića iz slobodnog udarca.

(youtube / Magic Strike)

Nastavak igre u drugom poluvremenu nije doneo nikakav boljitak u igri Partizana. I dalje je najagilniji bio Abubakar Oumaru koji je u prvih 15 minuta dva puta pokušao izvan šesnaesterca, ali bez veće opasnosti za Aleksandra Jovanovića.

U 58. minutu je sevnula odlična kontra Radničkog, napadač Ašćerić se našao u ofsajdu, ali nije došao u kontakt sa loptom. Iz drugog plana je dotrčao Blažić, ali je pomoćni sudija procenio da je njegov saigrač uticao na igru i podigao zastavicu.

(youtube / TV Srbija)

Kako se kraj meča bližio kraju, tako je Partizan sve više napadao, ali i srljao, dok se Radnički povlačio braneći svoj gol. Partizan je izveo čak 15 kornera, ali nijedan nije doneo veće uzbuđenje i priliku za postizanje gola.

Partizan je jalovo napadao do kraja i nije uspeo da savlada odličnog golmana Jovanovića, pa je meč završen bez golova, na radost gostiju, ali i navijača Crvene zvezde, koja sada uz meč više ima i čak deset bodova više od crno-belih.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 10. kolo

Nedelja, 20. septembar

Partizan – Radnički Niš 0:0

Odigrano u petak:

Jagodina – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

(Srnić 7, Plavšić 30, Vijeira 87)

Odigrano u subotu:

Spartak – Borac Čačak 0:0

Vojvodina – Rad 1:2 (1:1)
(Nastić 22 – Prljević 30, Lutovac 85)

Metalac – Radnik 2:2 (2:1)
(Otašević 6, Bukorac 40 – Ćulum 42, 90+3)

Javor – Čukarički 0:0

Mladost Lučani – Voždovac 0:0

Novi Pazar – OFK Beograd 1:0 (1:0)
(Pavlović 26)

[/stextbox]

 

0
0
20 Komentara
  1. Kunete se u SRPSTVO i u DRAZU KOGA UBI VAS OSNIVAC-KRCUN !!! Potomci bludnica i idolopoklonici TRENUTNE VASE IKONE ZVERI KOJA JE PAGANSKI POLITICKI DUPLIKAT BOZIJE VLADE !!! CIGANIZACIJA JE SRBIJU ZARAZILA KAO KARCINOM I KUGA COVEKA, ALI ISTERACEMO MI SOTONU i JUDU SRBUJE, JEDNOM ZA SVA VREMENA !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Muuuuuuu govedo sa juga,muuuuu! Sakrij se u rupu iz koje si izmilio kao jazavac! Vi ste našli da pričate o poštenju! I kome smeta jak Kizo Milinkovic? Kome smeta jak evropski Partizan?

      0
      0
      Odgovori
  2. Vučić namestio !! Dzaba produžetak od 10 minuta, ne bi ga turski konjušari dali ni za 5 dana. Da ne bi sudije, ni ovaj bod ne bi uzeli. Ooopoo turciii

    0
    0
    Odgovori
  3. jad i beda osvojiš titule igraš evropu,prodas na milione od igrača a dugovi rastu,svi šute gde su pare to niko ne pita.smijali se ciganima o dugu i katancu koji su sami sebe ojadili a nas ojadavaju naprednjaci koji se buse ko fol partizanovci ja sam rekaop za dve godine ciganija ce doci na nulu a mi na 50 milki duga.jer sve te pare iz kluba odlazi u komšiluk.umesto da ih dotucemo da se ne oporave ko glasdgov renđžers izgleda da ćemo mi ista stvar ko u kosarci a tutlule nećemo videti godinama ako budemo postojali.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ma koga briga bitno je da i dalje „meljemo“ u Evropi.Sta nas briga sto smo svaki malo jaci mec kiksnuli.Bitno je da Kiza ima podrsku kompletne uprave.
    Ako ovako nastavimo sledece godine necemo igrati kvalifikacije ni za LE,a onda uprava nece ni morati nikoga da dovodi.Imace odlican izgovor,sta ce nam pojacanja kad ne igramo Evropu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter