2
Evrobasket

FOTO: STARSPORT

FIBA ODLUČILA: Gasol je MVP, bez Srba u ‘petorci’ prvenstva

Objavljeno: 20.09.15 u 21:12

FIBA je izabrala najboljeg igrača Evropskog prvenstva, kao i prvu petorku šampionata.

Dileme nije bilo. Čekalo se samo da Španci osvoje krunu i da zvanično fenomenalni Pau Gasol ponese laskavo priznanje najboljeg igrača EP. Centar Čikago Bulsa je bio bez premca i nerešiva enigma za sve odbrane na EP, čak i Srbije, iako je naš tim pobedio. Gasol je imao prosek od 25,6 poena po meču, a samo je Francuzima u polufinalu ubacio 40. Iako mu je 35 godina dokazao je da je jedan od najboljih košarkaša planete.

Naravno, Pau Gasol je izabran i u idealnu petorku prvenstva zajedno sa saigračem Ćaćom Rodrigezom, Francuzem Nandom De Koloom i dva Litvanca Jonasom Valančiunasom i Jonasom Maciulisom. Nažalost, ovoga puta Srba nije bilo među najboljma, a to su svakako zaslužili.

0
0
2 Komentara
  1. Nisu ni zaslužili. Niko kod nas nije posebno iskakao, mi smo igrali timski. To nas je verovatno i koštalo medalje, jer nismo imali nikog u trenucima kada je neophodan vrhunski igrač.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter