3
Evrobasket

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ U SVOM STILU: Sale Nacionale najavio još bolju Srbiju, uz jasnu poruku za Markovića!

Objavljeno: 20.09.15 u 17:17

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević smatra da je njegovoj ekipi bilo jako teško da odigra na željenom nivou i pobedi Francusku u meču za treće mesto. 

– Mislim da smo dali sve od sebe u okolnostima koje nisu bile najidealnije, da igramo da bronzu protiv domaćina i igrača koji su bili viđeni da osvoje zlato. Previše poštujem košarku da bih rekao ono sto me tišti. I zato sam rekao igračima da ćemo se vratiti sledeće godine jos jači. Grupa nam je bila takva da smo kroz nju potošili mnogo mentalne energije. Takođe su nas i povrede omele da budemo na nivou do kraja – rekao je Đorđević i nastavio:

– Ne mogu da budem nezadovoljan jer smo pokazali dosta. Ovo je bila nemoguća utakmica da se pobedi, iz raznoraznih razloga. Sve može bolje, i u konstrukciji tima. I to ne samo košarka koja se igra na igricama, tviterima. Jako je teško doci do medalje. Ovakve utakmice se dobijaju znanjem kvalitetom, ne samo talentom. Neki naši igrači nisu imali snage da završe na najbolji način ovo dugo takmičenje. Sada znamo šta pripreme znače, atletski pre svega. Takođe, moram da napomenem da se žreb našalio sa nama. Prvo smo se našli u jakoj grupi i nismo mogli da garantujemo da ćemo je proći, a kasnije nismo imali teže izazove na putu do polufinala kao što se očekivalo.

Zamenik kapitena Stefan Marković takođe je istakao da će Srbija posle ovog EP biti još jača.

– Imali smo samo jedan cilj, na kraju nismo uspeli, ali dali smo sve od sebe i veoma sam ponosan na ceo tim. Vratićemo se sledećeg leta još jači. To nam je u mentalitetu. Nikada nećemo odustati – rekao je Marković koji je na pitanje novinara o kvalifikacijama za OI rekao:

– To je još uvek daleko i ne razmišljam o tome. Možda i ne budem tamo – istakao je Marković, na šta se selektor samo kratko nadovezao jasnim odgovorom – “BIĆEŠ!“ 

Pročitajte šta je o nastupu Srbije rekao Igor Rakočević.

0
0
3 Komentara
  1. Ovim momcima teba se ponositi, zbog malog pada forme nisu oni zaboravili da igraju kosarku, isti su ti momci sto su pobedjivali i francuze i spance vratice se oni jos jaci

    0
    0
    Odgovori
  2. Ponosna na momke, necu da pricam o polufinalu, svi smo gledali i sve nam je jasno! Svaka cast momci, preponosni… Nije zlato sve sto sija!

    Idemo u Rio

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter