0
Evrobasket

FOTO: STARSPORT

MILOŠ TEODOSIĆ: Osećam miris zlata, svi smo napeti kao strune

Objavljeno: 18.09.15 u 10:51

„Srbija čeka da dođeš iz daleka“, kaže navijačka himna košarkaške reprezentacije Srbije u izvedbi hip-hop dua THCF.

A vibracije iz otadžbine doprle su i do samih izabranika Aleksandra Đorđevića, ne krije prvi mađioničar „Orlova„, Miloš Teodosić.

I dok Litvanci gledaju skauting video snimke ne bi li, kojim čudom, uspeli da pronađu patern na koji Teodosić ni iz čega napravi nešto i saigraču otvori livadu pasom na tacni, „Orlovi“ se spremaju za, izvesno je, preposlednji let.

– Litvanija je ozbiljna ekipa, sa igračima koji dugo igraju zajedno, svesni smo da nas čeka izuzetno teška i bitna utakmica. Znamo ih dovoljno dobro i spremni smo za, nadam se, našu najbolju igru u dosadašnjem toku prvenstva – kaže Teodosić, prenose Novosti.

Srbija je dominatnom igrom došla do polufinala, ali utisak je da su mečevi sa Češkom i pre toga sa Finskom mogli da se, ako ne završe ubedljivijom razlikom, onda da se prelome ranije.

– Ne mogu da kažem da nam je forma u padu. Te utakmice u kojima smo na papiru bili apsolutni favoriti, pa bi poraz bio bruka i sramota, uticale su na našu igru. Mislim da smo sada spremni za polufinale i da ćemo to i pokazati na terenu – smatra Teo.

Srbija je na EP stigla sa teretom vicešampiona sveta.

– Tačno je da ovde branimo ugled, ali i napadamo finale i odlazak na Olimpijske igre u Riju. To je cilj koji smo postavili pre nego što smo došli i ne bi trebalo da nam stvara neki pritisak – naglašava Teodosić.

Sjajni plejmejker Srbije ne krije da je nervoza prisutna.

– Iskreno, možda samo malo. Donekle smo svi smireni, znamo koliko je ova utakmica važna, trebalo bi da ostanemo što hladnije glave, kako bismo ostavili svaki delić energije na terenu. Da li će to biti dovoljno za pobedu, videćemo – naglasio je Teodosić.

On ne negira da ponekad sam sebi stvori dodatan pritisak.

– Ovo je možda utakmica ove generacije, jer imamo zaista lepu šansu da se borimo za zlatnu medalju, automatski i da odemo na Olimpijske igre. Mislim da je ekipa spremna, samim tim i ja. Kada vidim pored sebe 11 momaka nategnutih kao strune, znam da ću i ja biti spreman – optimista je Teo.

Da igrači osećaju euforiju koja vlada u Srbiji potvrdio je i startni plejmejker.

– Da, i ja osećam da javnost u Srbiji očekuje zlato. Verujem da ćemo, pre svega sebi, a onda i svima ostalima, pokazati da smo spremni da osvojimo titulu – podvukao je Teodosić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter