0
ATP

PRIZNANJE: Novak Đoković dobio Nagradu oslobođenja Nikšića

Objavljeno: 11.09.15 u 14:08

Ovodogišnja Nagrada oslobođenja Nikšića dodeljene je teniserskom asu Novaku Đokoviću „za postignute vrhunske rezultate u oblasti profesionalnog sporta“.

Žiri za dodelu tradicionalnog priznanja je, kako je saopšteno, odlučio da se nagrada dodeli i preduzetniku Radomiru Kovačeviću za zasluge i iskazan društveno odgovoran odnos u podršci i realizaciji niza kapitalnih projekata u opštini Nikšić.

– Kao što je poznato Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera sveta koji vuče korene sa ovih prostora. Još kao dečak svoje prve teniske trijumfe ostvarivao je između ostalog i u Nikšiću na otvorenim prvenstvima, i još tada se vidio njegov izuzetan talenat. Svojim marljivim radom i velikim talentom uspeo je da ispiše nove stranice svetskog tenisa i dokaže svim mladim ljudima da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svetskoj listi – stoji u obrazloženju koje potpisuje predsednik Upravnog odbora TK Nikšić, Srđan Milunović, dodajući da je Novak, kao idol i uzor mladima širom sveta, to zalužuio iz mnogo razloga.

Nagrada se dodeljuje svake godine za praznik opštine – 18. septembar i to za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i delovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva kojima se doprinosi razvoju Nikšića.

To priznanje može da pripadne pojedincima i pravnim licima sa teritorije opštine Nikšić, ali i pojedincima koji ne žive na toj teritoriji ukoliko njihova ostvarenja imaju poseban značaj za tu crnogorsku opštinu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter