0
Domaći fudbal

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan na ‘Romantičare’, Pazar čeka Rad

Objavljeno: 29.08.15 u 09:32

Tokom današnjeg dana nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije u kojoj su na programu mečevi 8. kola.

Aktuelni šampion, ekipa Partizana, dočekaće u Humskoj ekipu sa Stare Karaburme, fudbalere OFK Beograda sa kojima će odigrati gradski derbi.

Crno-beli će svoj meč igrati od 19:00 sati, a četa Zorana Milinkovića na ovaj duel stiže „ranjena“ nedovoljnom Pirovom pobedom u meču plej-ofa Lige šampiona sa BATE-om iz Borisova.

Da stvari budu još gore, trenera „Parnog valjka“ muče i kadrovski problemi, pošto je Valeri Božinov povredio skočni zglob, a duel će propustiti i Fabrisio Dornelas.

– Utakmica nam je važna zbog bodovnog učinka i održavanja takmičarskog ritma. Učinićemo sve da odigramo što bolje možemo i sa tri boda završimo prvi ciklus u prvenstvu. Imamo jačinu da se izdignemo iznad situacije i uspešno nastavimo sezonu – rekao je Zoran Milinković.

Sa druge strane, OFK Beograd ima sovjih muka, a nedavno je kriz produbljena otkazom treneru Vladimiru Petroviću na čije mesto je došao Dragoljub Bekvalac.

– Zadovoljstvo nam je da gostujemo ekipi kojoj je malo nedostajalo da se kvalifikuje za Ligu šampiona. Utakmica protiv Partizana ne predstavlja opterećenje za nas, odlazimo u Humsku bez imperativa i rezultatskog pritiska, bitno je šta će biti kada se podvuče crta na kraju. Upravo u tome vidim šansu naše ekipe da bez pritiska,  rasterećeno, pokažemo pravi kvalitet protiv ozbiljnog protivnika. Nadam se da su igrači svesni šanse i da će pružiti maksimum, za koliko je to dovoljno videćemo posle 90 minuta – istakao je Bekvalac.

Sat vremena pre ovog meča, dakle u terminu od 19:00 sati, ekipa Novog Pazara na gradskom stadionu igraće sa fudbalerima Rada sa Banjice.

Novi Pazar je promenio trenera, a na klupu ovog kluba seo je Mladen Dodić.

– Nemamo izbora, uvek ćemo ići na pobedu. Svestan sam koliko su važna tri boda, nisam tražio alibi tako što bih preuzeo ekipu od ponedeljka, već smo odmah krenuli da se spremamo za bitan meč. Siguran sam da će navijači biti naš 12. igrač. Nema ni potrebe da ih pozivam, znam da će biti tu – rekao je Dodić.

Superliga, 8 kolo

Subota, 17:00h

Radnik Surdulica – FK Voždovac

Subota, 19:00h
Novi Pazar – Rad Beograd
Partizan – OFK Beograd

Subota, 20:00h  
Javor – Radnički Niš

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter