11
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PREDSEDNIK RADNIČKOG OGORČEN: Hteo sam da povučem ekipu sa terena, vređali me sa Zvezdine klupe!

Objavljeno: 01.08.15 u 10:45

Predsednik Radničkog iz Niša bio je rezigniran sinoćnjim dešavanjima na stadionu ‘Rajko Mitić’ i istakao da je sve to bruka i sramota srpskog fudbala.

– Ovo je bruka i sramota! Da li Zvezdi treba sudije da donose bod ili bodove? Ništa nije mogla protiv radničkog , pa je sudija pokazao drugi žuti karton strelcu Rosiću, koji je prvo bio povređen, a onda i vređan sa Zvezdine klupe povicima ‘seljak, seljak’ – objasnio je Vidak Perović, a njegove reči prenosi ‘Sport’.

Onda je dodatno šokirao izjavom da je želeo da povuče ekipu sa terena u trenucima torture od strane sudija, navijača i ljudi sa klupe Crvene zvezde.

– Četvrti sudija me je isključio kada sam prišao da interevenišem kod njega. Hteo sam u tom trenutku da povučem ekipu sa terena, ali sam razmišljao sportski. I vratilo nam se, premda smo zaslužili više od boda. Na izlasku sa terena sam sa Zvezdine klupe čuo uvrede i na svoj račun, i mene su nazivali seljakom i vikali su mi da li sam došao na Marakanu da tražim bodove. Drago mi je ako misle da smo seljaci, ali mi je neprijatno da kažem da su oni seljaci u srcu i duši, da ne uvredim seljake – dodao je Perović.

Crvena zvezda i Radnički odigrali su nerešeno sinoć u meču 3. kola Jelen Superlige. Evo šta je posle meča rekao trener Zvezde Miodrag Božović, a pogledajte i kako su navijači Radničkog dočekali svoje miljenike u Nišu.

0
0
11 Komentara
  1. Zbog čega da povučeš ekipu,kakva je to tortura bila?Zbog toga što je tvoj igrač izašao sa terena u duelu i odmah se potom vratio,legao na travu i počeo da se prenemaže?Da nisi očekivao da će sudija da ga pomiluje po glavi i ničim ne sankcioniše?Možda je prvi žuti karton bio neopravdan ali momak je znao da je upisan i nije trebao da se folira,tako da je crveni opravdano dobio.Penal je takođe čist kao suza,jedino je gol iz ofsajda ali tek se vidi kad snimak usporite,znači na ivici.Celu utakmicu je sudija odsudio korektno i neznam šta sad glumite neke žrtve oko toga,iako ste zasluženo osvojili bod a nebi bilo ni nezasluženo da ste pobedili.

    0
    0
    Odgovori
    • Celu utakmicu sudija odsudio korektno?? To moze da napise samo neko ko u zivotu nije krocio na taj teren da odigra takmicarsku utakmicu. Sudija je toliko pomagao Zvezdi na perfidan nacin koji najbolje razumeju oni koji su se bavili ovim sportom (pomeranje tezista igre dvostrukim kriterijumom i sl.) da su ove pogresne odluke koje se napominju ovde i koje su ocigledne i laizima samo posledica nacina na koji se sudilo i manji su problem od svega sto je dovelo do toga (i manji su balast za igrace na terenu).

      0
      0
      Odgovori
      • Izvini druže ali ja sam takođe bivši fudbaler i trener sa licenom,tako da ti ne piju vodu te opaske a između ostalog kročio sam na teren i to baš na tom Čairu,doduše u prijateljskoj tekmi da Radničkim.Izuzetno dobro prepoznajem situacije a ti si malo više subjektivan.Radnički jeste zaslužio bod,možda i sva 3 ali sudija jeste bio korektan.Ofsajd jeste bio,penal takođe,crveni isto tako.

        0
        0
        Odgovori
        • Mozda si u pravu za subjektivnost, uvek navijam za siromasnije klubove, jer su po definiciji kod nas sikanirani (nisam inace zagrizeni navijac ni jednog kluba). Ali, ukoliko si igrao fudbal, onda sigurno znas koliko moze da te izbace iz koloseka konstantne sitne odluke, dopustanja na jednoj (svaki prekid se uvuce unutra po nekoliko metara) i konstantno odmahivanje na drugoj strani (ni jedan vazdusni dueal, ali NI JEDAN, nije okarakterisan u korist Radnickog u drugom poluvremenu. U ovom trenutku se mogu setiti bar 4,5 sitnih faulova koji nisu sudjeni za Radnicki, a bilo ih je sigurno vise od toga (bio bih iznenadjen da je sudjeno vise od 2,3 faula u celom poluvremenu za Radnicki), a da ni ne pominjem koliko bih iz koze iskocio da me za onakvu proslavu gola neko kazni opomenom. I jos „mali milion“ stvari. Osetio sam takve nepravde, zato sto sam i sam igrao u malim klubovima i potpuno sam mogao da prozivim ovu sinocnu utakmicu, osecaj mi je poznat. Ali na zalost, u nasem drustvu je nestalo vitestva, pa umesto da se svi obruse na ono sto gledamo u nasem prvenstvu (ne samo sinoc), ali svi, a najpre navijaci najvecih klubova, uvek posle utakmice se sve minimalizuje i relativizuje. Vitestvo je zastiti slabijeg, a ovde gledamo ponizavanje dece, nase dece ovaj put iz Nisa, kako ovakvim sikaniranjem od sudjenja, tako i sikaniranjem od strane svih iz velikog kluba (sram ih bilo, dosli da se bore umesto lepo da se predaju i svi na kraju da se srdacno izljube).
          Da, jesam pristrasan, zato sto sa godinama sve teze trpim nepravdu, ali iskreno mislim da ukoliko svi ne budemo gnevni i pristrasni na ovo, kako u sportu tako i u drustvu, potpuno cemo propasti (uveliko propadamo, moralno, nacionalno i materijalno).
          Tebe iskreno pozdravljam, jer i ti si moj brat i dobro razmisli o svemu, ne kao navijac, nego kao covek, kako bi ti bilo da se tvoje dete nadje u sred ovakve nepravde, da ga psuju i udaraju i prolaze nekaznjeno i da ga jos i sudija dodatno ponizi, samo zato sto se kao i momak iz velikog kluba bori i nece da se preda.
          Svako dobro.

          0
          0
        • Slažem se da je prvi žuti bio isuviše prestrogo dodeljen,kao i u globalu većina navedenog ali nije samo na ovoj utakmici to slučaj.Uvek se gleda kroz prste većim klubovima,kao što su Zvezda a pogotovo partizan i tu samo korenite promene mogu pomoći našem fudbalu a jedino pravo rešenje,po meni,je da se ova dva kluba ugase.Samo što je to slučaj i u nižim ligama,gde uvek onaj finansijski jači,uništava ostale a to verovatno znaš i sam,uvek su sudije na njegovoj strani.Pozdrav i svak dobro.

          0
          0
    • Ofsajd nije bio na ivici već dubok ko bunar a penal odglumljen tek tako. Tebi korektno kad sudija dosudi 7 žutih i jedan crveni Radničkom?! Svaka ti čast?!

      0
      0
      Odgovori
  2. Ono sinoc je bio haos, valjda je pravim zvezdasima sada sve jasno. Ni namesteno ne mogu da dobiju. Zuti za sta? Drugi zuti za sta? Gol iz ofsajda, penal koji ne postoji. Ali neko to od gore vidi sve. Danas u Pazaru pametno, iskoristiti kiks.

    0
    0
    Odgovori
  3. vrlo vrlo nekorektno, fudbalski klub Crvena Zvezda je iz dana u dan svojim gadostima, i vestima koje zgrozavaju sve ljubitelje ne samo fudbala vec sporta u opste, unistava sliku i nadu da ce se stvari ikad pomaknuti sa dna. Na sam pomen imena Crvena Zvezda, ljudima se okrece stomak, u glavi se stvara slika koju dugo godina nece moci da ulepsa nikakvim bakljadama ili koreografijama. Da postoji sistem u drzavi ova gadost bi se okoncala davno, ali izgleda ne postoji. Sramota.

    0
    0
    Odgovori
  4. Nije ni čudo što svi mladi koji imaju mozga masovno beže odavde ili makar planiraju to da urade u bliskoj budućnosti… Ova napredna Zvezda je samo odraz napredne vlasti u državi… Go*na mentalno osakaćena rasprodaju državu i blate ime kluba…

    0
    0
    Odgovori
  5. Ono kada te ciganski sljam vredja i pljuje jer ne moze sportski da podnese poraz a premijer i drzava ih stite i pomazu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter