0
Ostali sportovi

SP U RUKOMETU ZA JUNIORE: Ubedljiva pobeda ‘orlića’ na startu

Objavljeno: 21.07.15 u 12:49

Kako su i obećali, juniorski reprezentativci Srbije ozbiljno su shvatili prvog protivnika na Svetskom prvenstvu u Brazilu, selekciju Angole 31:14 (16:3).

U Uberlandiji nije bio neizvesnosti za razliku od prva dva duela evropskih selekcija u grupi i kojoj se Srbija nalazi. Afrikanci su postigli samo tri pogotka u prvom poluvremenu, a pobednik se mogao naslutiti već posle osam minuta, kada je selektor Angole zatražio tajm-aut u želji da njegovi puleni postignu prvenac (5:0).

Selektor Dejan Perić dao je šansu svim momcima, najefikasniji je bio Mladen Šotić sa pet pogodaka, a jedini koji se nije upisaou strelce bio je Ivan Popović.

„Orlići“ su od samog starta, pre svega, odličnom i pokretljivom igrom u odbrani demoralisali slabe Afrikance, koji jedva da su i šutirali na gol. Mladi Milan Jovanović je postigao svoj četvrti i poslednji gol na meču za +10 u 27. minutu (13:3). Najveću prednost, Srbija je imala u 57. minutu, kada je na semaforu stajalo 30:12.

Srbija igra drugi meč na šampionatu u noći između srede i četvrtka od 1.45, a protivnik je selekcija Portugalije, koja je imala napad za pobedu protiv Rumunije 26:26 na startu prvenstva.

Veliko iznenađenje u našoj grupi napravio je Katar predvođen trofejnim trenerom Valerom Riverom, koji je savladao Španiju 27:26.

Selektor Dejan Perić bio je zadovoljan viđenim na otvaranju šampionata:

– Otvaranje svakog prvenstva je teško, jer svi žele da pokažu šta su radili. Puno puta su se dešavala iznenađenja. Zasluženo smo pobedili. Ima stvari sa kojima smo zadovoljni , ali i onih kojima nisam. U sledećem kolu nas očekuje Portugalija za koju slede analize. Portugalija je jedna školovana ekipa koja zna šta radi i koja će igrati sve utakmice na pobedu. Mi želimo da igramo bolje i da zaslužimo pobedu.

Nemanja Mladenović:

– Ušli smo veoma koncentrisano, borili smo se iako se Angola ne vodi kao favorit, nismo ih potcenili. Dobro je da smo prvenstvo otvorili pobedom što je prvi put ovom godištu. Ovo sve zaboravljamo i okrećemo se Portugaliji.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter