1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

STOJKOVIĆ I MIROSAVLJEVIĆ ZA HOTSPORT: Biće dovoljno 1:0

Objavljeno: 16.07.15 u 23:17

Nakon nove pobede u kvalifikacijama za Ligu Evrope fudbaleri Čukaričkog Filip Stojković i Nenad Mirosavljević u izjavi za naš portal izrazili su nadu da će im minimalna pobeda ostvarena protiv azerbejdžanske Gabale biti dovoljna za prolazak u narednu rundu odnosno da će u revanšu uspeti da odbrane stečenu prednost.

– Odigrali smo večeras fenomenalno, timski. Ponovo smo postigli jedan gol iz penala, ali i to je fudbal. Nekada je 1:0 sasvim dobra prednost, pa bi mogla da bude i nama u Bakuu. Nadam se da ćemo proći dalje i da ćemo u Beograd dovesti neku jaču evropsku ekipu, kazao je Stojković.

Ukoliko prođu dalje „brđani“ će naredne mečeve kao domaćini igrati na Marakani, stadionu za koji mladog fudbalera vežu određene uspomene.

– Nema veze, za taj stadion me vežu lepe uspomene, a na njemu smo i osvojili kup prošle sezone. Nažalost nisam imao prilike dok sam igrao u Zvezdi da na tom stadionu češće nastupam, ali će mi svakako biti drago da se vratim tamo.

Kada je u pitanju odlučujući detalj odnosno dosuđeni penal u 53. minutu desni bek Čukaričkog nema dilemu.

– Odigrao sam dobar dupli pas sa Stojiljkovićem, on je dodao Srniću, koji je oboren. Nema sumnje da je bio penal, jasan je bio Stojković.

Slično u vezi samo meča razmišlja i iskusni Nenad Mirosavljević.

– Odigrali smo jednu od najboljih utakmica ne samo ove sezone, već ako uzmemo u obzir i prethodnu. Postigli smo samo jedan gol, a moglo je da ih bude i više. Međutim, ovo su evropske utakmice i često je dovoljno i kada pobedite sa 1:0. S optimizom idemo u Baku i verujem u prolazak u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, kazao je za naš portal nekadašnji fudbaler Partizana.

Čukaričane već u nedelju očekuje duel protiv Vojvodine koja je večeras deklasirala letonski Spartaks sa 3:0. Pitali smo prekaljenog ionternacionalca koliko će to biti opterećenje za mladi tim Vladana Milojevića.

– Klubovi u Srbiji nisu navikli na takav ritam, dok je u Evropi to sasvim normalno. Našim klubovima nedostaje fond igrača, ali mislim da mi ove sezone imamo dovoljno fudbalera u rotaciji tako da se nadam da se u Novom Sadu neće osetiti umor. Počinje prvenstvo Srbije, otvaranje novog fronta i verujem da ćemo i na njemu biti uspešni kao i do sada u Evropi.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter