0
Evrokupovi

EURO, U21: Švedska je šampion Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.15 u 23:58

Mlada fudbalska reprezentacija Švedske postala je šampion Evrope, pošto je u finalu savladala Portugal posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, 5:4 je bilo u penal-seriji.

Švedska je bila daleko od favorita pred početak takmičenja na Evropskom prvenstvu u Češkoj, ali je uspela da na pleća obori celu Evropu. Izabranici Hakana Eriksona napravili su istorijski uspeh pobedom u finalu nad Portugalom i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Bio je ovo okršaj dve reprezentacije koje su ‘naštelovale’ rezultat u grupnoj fazi i tako zajednički remijem izbacili Italiju iz daljeg takmičenja. U polufinalu su obe ekipe prošle u finale gde je posle 90, a zatim i dodatnih 30 minuta viđena ‘nula’.

Portugalci su, kao favoriti, i imali veći posed lopte i stvarali bolje šanse, ali su ‘vikinzi’ izdržali sve nalete Serža Oliveire, Medeiroša i ostalih. Odluka je pala u jedanaestercima, a posle uvodnih pet sigurnih izvođenja, prvi je promašio Esažio, ali mu se već posle nekoliko sekundi revanširao Kalili.

Prednost Švedskoj vratio je Lindelof, a onda je u junaka Šveđana izrastao golman Karlgren. Zaustavio je udarac Karvalja i Švedskoj doneo prvu titulu prvaka Evrope i, treba li reći, neverovatnu radost.

(youtube / FootballHD)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter