8
Domaći fudbal

PA ŠTA AKO IMAMO ŠAMPIONE SVETA: Superliga povećava ograničenje stranaca zbog Partizana i Zvezde!

Objavljeno: 29.06.15 u 23:58

Partizan i Crvena zvezda poslednjih dana pregovara sa nekoliko stranaca koje želi da dovede u svoje redove, a za to im je potrebno da Superliga promeni ograničenje broja inostranih igrača u protokolu.

Naime, kako piše ‘Mondo’, ‘večiti rivali’ ugrirali su u Zajednici Superligaša da se broj koji ograničava strance u protokolu za jedan meč, poveća na šest umesto dosadašnjih četiri. ‘Mondu’ je to potvrđeno upravo u kancelariji Superlige.

Takođe, nova promena jeste ta da će se igrači sa prostora bivše SFRJ računati kao domaći igrači, što će dodatno povećati prostor za Kamerunce, Izraelce, Portugalce i ostale inostrane igrače da povećaju legiju stranaca u domaćem prvenstvu.

Ova druga promena posebno će obradovati Partizan koji u svojim redovima ima Slovence, ali i Zvezdu koja je nadomak dovođenja Luisa Ibanjeza, koji je tokom boravka u Dinamo Zagrebu stekao hrvatsko državljanstvo.

Očekuje se da ove promene budu usvojene u toku sutrašnjeg dana.

 

0
0
8 Komentara
  1. PAMETNO RESENJE OD TE DECE SEM PAR IZUZETAKA NIKO VISE NEIGRA U SRBIJI I TIH PAR CE OTICI DO SLEDECEG PRELAZNOG ROKA SA PO 17-18 GODINA NEKI CAK I MANJE SADA TREBAJU NASI KLUBOVI DA ISPASTEJU PA POGLEDAJMO NAJACE LIGE SVETA ENGLESKA,SPANSKA,RUSKA,ITALIJANSKA,NEMACKA KOLIKO JE STRANACA U TIM EKIPAMA JOS TO SU SVE FINANSIJSKI MOCNE ZEMLJE I MOCNI KLUBOVI PA KADA IMAJU NEKOG SVOG BISERA TIPA NEKO KAO ANDRIJA ZIVKOVIC NEPADA IM NA PAMET DA GA PRODAJU ALI NARAVNO I NEMORAJU JER SU FINANSIJSKI JAKI TAKO DA MI MORAMO DA SE OSLANJAMO NA STRANCE I TOJE CINJENICA I TREBA PRODATI RAZNE OVAKVE IGRACE KOJI HRLE DA STO PRE ODU IZ NASE LIGE PRODATI ZA VELIKI NOVAC I ZA SAMO JEDAN MALI DEO TIH PARA MOZE SE KUPITI ISKUSAN KVALITETAN STRANAC MNOGO KVALITETNIJI OD KLINCA KOJI JE PRODAT KAD VEC KLINCI VOLE DA IDU A MI NEMAMO NACINA DA IH ZAUSTAVIMO I ZADRZIMO JOS KOJU GODINU.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zabrana stranaca ima smisao samo ako bi ova deca ostala do 25. godine.svi znamo da će svi otići sa 20.savez i k li umovi nemaju način da ih zadrže,zabranom stranaca pada kvalitet i ovako lošeg fudbala.kiprani nemaju ograničenje stranaca,zato igraju evropu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Mislim da ovo nije baš na mest. Naši klubovi nemaju nikakve šanse da zdrže ovu decu. Da li je neko od vas pročitao koje cifre se vrte ? Koji naš klub to može da plati? Ovako će da zarade i da dovedu jeftinijeg stranca. A ova deca svakako nisu zrela za prvi tim, izuzev par njih. Završiće u razvojnim timovima velikaa koji ih kupe.

    0
    0
    Odgovori
  4. Kako dovesti domaceg igraca kad nasi klubovi preteruju u trazenju novca…Cim igrac pokaze malo oni odma traze milion evra…I onda taj igrac ode u Azerbejdzan ili Kazahstan za 500000e al bitno je da nije prodat Zvezdi ili Partizanu..

    0
    0
    Odgovori
  5. Sramota sto gledaju samo sebe i svoje plitke interese.Neka dovedu i 20 stranaca ali na teren mogu biti samo 4 i tacka.Kako ce i kada nasi mladi igraci dobijati sansu?Dobijace je u Radu,OFK i jos po nekom klubu i posle ce im drugi biti kriv kad im omladinci idu u druge klubove.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter