1
Domaći fudbal

VEČITI U VELIKOM PROBLEMU: Neće svi stranci moći na teren

Objavljeno: 28.06.15 u 12:52

Prelazni rok je u punom jeku o čemu najbolje svedoči promenada u naša dva najveća kluba – Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali o jednoj stvari kao da niko iz uprave ova dva kluba ne razmišlja.

Naime, reč je o broju stranaca koji mogu da nastupe na jednom meču u Superligi Srbije. Prema pravilima Fudbalskog saveza Srbije koja su važila za prethodnu sezonu mogla su budu registrovana samo četiri stranca, a pprema najnovijem predlog taj broj bi bio povećan na šest, ali od čega bi trojica bili sa prostora bivše Jugoslavije (na zvaničnom sajtu lige još uvek stoji pravilnik za sezonu 2014/15).

U oba slučaju i Crvena zvezda i Partizan bi imali višak igrača bez srpskog pasoša.

Kada je u pitanju šampion pored dva Bugarina Bandalovskog i Božinova tu su još Brazilac Dorneljas, kao i dva Slovenca Ilič i Balažic i Crnogorac Grbić, a u planu je i dovođenje Markinjosa.

Komšije su u još većem problemu pošto pored starosedeoca Parkera , Mbođa i Orlandića veliki je broj stranaca koji su već stigli ili bi trebalo da stignu na Marakanu. Među njima su Izraelac Vered, Brazilac Matos, Argentinac Ibanjez, Portugalac Vijeira…

Naravno sve navedeno se odnosi samo na utakmice Superlige Srbije, dok u evropskim takmičenjima takvog ograničenja nema.

Znate li ko bi mogao da pojača redove Zvezdinog protivnika Kairata, a ima titulu evropskog prvaka u svojoj riznici trofeja i koji je igrač odbio Partizan da bi otišao na probu u jedan belgijski klub.

0
0
1 Komentara
  1. Za zvezdu to nije nikakav problem, za nju važe posebna pravila. Dug 50mil a imaju licencu za takmičenje, i u svakom prelaznom roku dovodi gomilu igrača.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter