0
Košarka

NBA: Denver ne želi Radičevića odmah u timu

Objavljeno: 28.06.15 u 11:08

Kao što je dobro poznato, Srbija je sjajno prošla na poslednjem NBA draftu 2015. godine pošto su čak trojica igrača izabrani od strane klubova iz najjače svetske košarkaške lige.

Međut trojicom Srba koji su pronašli NBA klubove našao se i Nikola Radičević, 21-godišnji Čačanin, koji je prošlu sezonu proveo igrajući u ACB ligi za ekipu Sevilje.

Ovaj 198 centimetara visoki plejmejker draftovan je od strane kluba u kojem već nastupaju bivši igrač Partizana Žofri Lovernj, ali i nekadašnji član Cedevite i navijač crno-belih, Jusuf Nurkić.

Iako navedeno društvo verovatno jeste pravo okruženje za igrača koji je prošao sve reprezentativne kategorije, Radičević će verovatno morati da sačeka na poziv Denvera barem još sezonu ili dve, naglašava Konli.

– Radičević će verovatno igrati van NBA lige naredne sezone. Naš plan jeste da pratimo njegov razvoj naredne sezone i nakon toga ćemo pokušati da ga dovedemo. On je iza sebe ostavio jako dobru sezonu u Španiji, to nam je jako poznato – kazao je Konli, GM Nagetsa.

Igrajući za Sevilju Radičević je poršle sezone za 20,6 minuta na parketu beležio po 7,0 poena uz 2,9 asistencije.

(foto: scoutingcenter.org)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter