2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDAN TERZIĆ POTVRDIO: Najbolji mladi golman planete napušta Crvenu zvezdu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.15 u 17:35

U intervjuu za klupski sajt generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je čestitao osvajanje Mundijalita omladincima Srbije i verujemo rastužio Delije.

Zvezdan Terzić je istakao da mu je čast što boje tima sa stadiona „Rajko Mitić“ brani najbolji mladi golman planete Predrag Rajković i da je ovo najbolji trenutak da se on proda.

– Rekao sam i ranije da ćemo učiniti sve da zadržimo sve mlade igrače. Želeo bih pre svega da čestitam ovaj ogroman uspeh koji su napravili naši igrači. Ispisali su stranice srpske istorije na najlepši mogući način, i ponosan sam što se na pobedničkom postolju našlo i četiri igrača Crvene zvezde. Čestitam i treneru Veljku Paunoviću koji je pokazao da može da se izdigne iz lošeg sistema kakav je srpski fudbal. Lepo je biti direktor kluba u čijem sastavu se nalazi najbolji golman sveta u svom uzrastu. Ovo je najbolji tajming za prodaju Rajkovića, i iako nemamo još vek nijednu zvaničnu ponudu za njega, tržišno gledano, neće se pojaviti bolji momenat za njegovu prodaju nego sada. Mi bismo voleli da ostane, ali moramo da vodimo računa o finansijskom stanju kluba. Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona, i ubeđen sam da ćemo, ako nam se ostvari akcioni plan koji smo napravili, da možemo nastaviti smanjenje duga do kraja godine na ispod 40 miliona, možda i ispod 35 miliona – rekao je Zvzedan Terzić za klupski sajt.

Generalni direktor Crvene zvezde se potom osvrnuo na žreb za Ligu Evrope i dovođenje pojačanja.

– U ponedeljak u 12 sati ćemo znati protivnika u prvom kolu kvalifikacija. Nadam se da ćemo izbeći neka dalja putovanja. Sledeći „dedlajn“ za prijavu novih igrača je 11. jul, i do tada će sigurno stići novi igrači. Uporno ponavljam da je veliki raskorak između želja i mogućnosti. Nedostaju nam tri pozicije gore na kojima vidimo Gaćinovića, Ivanića i Srnića. Problem je što je ove godine kalendar napravljen tako da prelazni rok traje do 31. avgusta, a nama sezona kreće 2. jula. Gaćinović se nalazi na Novom Zelandu – jedno je razgovor telefonom, a drugo u četiri oka. Ivanić i Srnić se nalaze u Češkoj. Razumem i njihove klubove koji mnogo očekuju od prvenstva, računajući da će im te utakmice podići tržišnu vrednost. Crvena zvezda tim klubovima sigurno nije prva opcija. Mnogo zavisi i od toga ko će od naših igrača ostati, jer ne možemo da kupujemo pre nego što prodamo. Naš budžet za pojačanja je u ovom momentu nula. Biće novih igrača, sigurno, ali bolje da dođu i 10-15 dana kasnije, nego da dovodimo prvo što nam se ponudi, a mogli smo i tako da dovodimo igrače. Sigurno je samo jedno – Crvena zvezda će biti jača nego prošle sezone – zaključio je Terzić.

(Izvor: YouTube/Crvena zvezda)

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter