6
AdmiralBet ABA Liga

SPAŠENA ABA LIGA: Postignut dogovor u Zagrebu, klubovi vlasnici, bez sankcija FIBA!

Objavljeno: 16.06.15 u 19:10

Veliko pitanje opstanka regionalne ABA lige rešeno je danas na sastanku u Zagrebu gde je donešena odluka o daljem izgledu ovog takmičenja, sve u skladu sa propisima FIBA.

Najveća odluka i dogovor koji je postignut danas u Zagrebu jeste da će od sada vlasništvo Lige biti stoprocentno u rukama klubova, umesto dosadašnjih 80 posto, što je i bio jedan od ključnih uslova FIBA.

Tako su izbegnute sankcije svetske kuće košarke, zbog kojih su pre svega ‘na koncu’ bili nacionalni timovi zemalja iz regiona (izuzev Crne Gore čija se reprezentacija nije ni kvalifikovala za Evropsko prvenstvo).

Košarkaški savez Srbije u Zagrebu predstavljaju predsednik Dragan Đilas, potpredsednik Dejan Tomašević i generalni sekretar Andrija Kleut. Očekuje se da iz hrvatske prestonice stigne i ozvaničenje ovog dogovora.

Takođe, ustanovljena je i struktura lige koja će od sledeće sezone brojati 12 klubova, a Srbija će zadržati svoja četiri mesta koja će zauzeti Crvena zvezda, Partizan, Metalac i Mega Leks.

0
0
6 Komentara
  1. Grobaru do oglodane koske idi proveri dali ti otac prima jos boracku penziju kupije komunist i borbu i po direktivi mora navijati za Jugoslavensko sportsko drustvo iz Zagreba NK partizanka sa crvenom maramom.

    0
    0
    Odgovori
    • Manje interneta, više škole! Vidiš sine da si nepismen… Nemoj posle kada te zaustave ovi s’ Pinka dok sakupljaš sekundarne sirovine, da bude:“Nisam čkolovala“! 😉

      0
      0
      Odgovori
  2. A kkmutantbankomatKiMPDVfmpczideavoli, sta je s’ njom , posto je ugasena, a drugi se KORISTE s’ njenim imenom. Sta ce biti s’ njenim rent A Car navijacicama koje su otkrile PRAZNINU u pamcenju, nisu uspele da se sete ADRESE kluba za koji su navijale..!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Sledeće sezone kada se odmrzne i FK CZ sa malog Kalemegdana, pa bude dva kluba sa istim grbom i skoro istim imenom… Ko će za koga da navija!? Stariji za pravu Zvezdu, a balavurdija za Ćokijevu!? :/ Ili će po njihovom običaju da navijaju za onog ko da više para? Biće zanimljivo u čergi svakako…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter