3
Košarka

FOTO: STARSPORT

A SADA FINALE: Partizan za istoriju, Zvezda za rušenje tradicije

Objavljeno: 12.06.15 u 10:22

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras od 21:00 sat u hali Pionir počeće finalnu seriju za naslov šampiona Srbije.

Crvena zvezda u svom džepu već ima dva trofeja ove sezone, pošto je uzela nacionalni Kup, a nakon toga se okitila šampionskom titulom u regionu osvojivši ABA ligu.

Iako osvajanje šampionske titule u domaćoj ligi ne donosi prohodnost u Evropu, izabranici Dejana Radonjića imaće poseban motiv pošto su crno-beli poslednji trofej u domaćoj ligi osvojili daleke 1998. godine.

– Počinje završnica četvrtog takmičenja i ulazak u sam kraj naporne sezone. Igramo 78. duel ove sezone, a 10. protiv Partizana, jedinog prvaka Srbije. Imamo veliki respekt prema njegovim rezultatima poslednjih godina i verujem da će serija biti interesantna. Moramo biti jako dobri kako bismo ostvarili ono što dugo čekamo – rekao je Radonjić.

Sa druge strane, Partizan ponovo neće igrati Evroligu, četi Duška Vujoševića je izmakao i Kup, a u Regionu su primat prepustili „večitom rivalu“.

Upravo zbog toga ne treba sumnjati da bi navijačima Partizana nastavak dominacije na domaćoj sceni bio pravi melem za rane.

– Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga, bez obzira na situaciju. Partizan sigurno, bez obzira što je Zvezda favorizovana od politike i države u odredjenoj prednosti, ali to ne pretvaramo u alibi. Nećemo lako da predamo titulu – poručio je Vujošević

0
0

3 Komentara

  1. Фмп је тада изгубио од праве звезде која је тада још и постојала 98ме а не црно-бели!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter