11
AdmiralBet ABA Liga

EVROLIGA IZBACUJE ZVEZDU: Rat se nastavlja ‘teškom artiljerijom’

Objavljeno: 08.06.15 u 19:25

Tokom dana na adresu klubova koji se takmiče u ABA ligi, kao i samom rukovodstvu kluba, stiglo je pismo odgovor iz sedišta Evrolige vezano za učešće klubova sa ovih prostora u takmičenjima pod okriljem ove organizacije.

Kako Sportska centrala ekskluzivno prenosi naši timovi Crvena zvezda odnosno Partizan neće moći da igraju u Evroligi ili Evrokupu ukoliko se ne takmiče u svojim domaćim takmičenjima što je u ovom slučaju ABA liga.

U pismu doslovce piše:

– Kao što je navedeno u Pravilniku Evrolige, potvrđujemo da klub koji ne učestvuje u svom domaćem takmičenju, poput ABA lige, koji omogućuje plasman u Evroligu ili Evrokup, nema pravo nastupa u jednom od ova dva takmičenja.

– Što se tiče strukture ABA lige i njene vlasničke strukture, Evroliga nema ništa protiv toga, pošto smatramo da je to unutrašnje pitanje koje treba da bude odlučeno od strane klubova.

Velika previranja u ovdašnjoj košarci desila su se pre svega zbog rata na relaciji FIBA – Evroliga odnosno preuzimanja elitnog takmičenja.

U međvremenu su se pojavili problemi oko vlasničke strukture tačnije dogovor o novom funkcionisanju potpisalo je 11 klubova sa ovih prostora odnosno svi osim Crvene zvezde koja je stala na stranu Košarkaškog saveza Srbije.

Sa druge strane FIBA preti federacijama da će suspendovati sve selekcije nacionalnih saveza država iz kojih klubovi i dalje budu igrali u ABA ligi.

U svakom slučaju košarka na ovim prostorima se nalazi u nezavidnom položaju kako klupska tako i reprezentativna.

0
0
11 Komentara
  1. Evo jasam zvezdas i moram da konstatujem da nazalost zamenik Bartomeua u EL dao izjavu da ko neigra ABA sledece sezone nece igrati EL i EK tako da je ucesce Zvezde neizvesno ostanu li Djilas i Covic na svojim poslednjim stavovima.Dakle sudbina ucesca Zvezde u EL je realno neizvesna,nerazumem sta Covic smera sa Djilasom,nadam se da nece biti na stetu Zvezde,nerazumem ako su se slozili svi oko vlasnistva ABA 80-20 u korist klubova,sto je samo Covic protiv,mnogo nejasnoca ali nadajmo se brzoj razresnici.Pozz.MKD

    0
    0
    Odgovori
    • Nema to veze sa Čovićem i Đilasom. Ako pristanemo na dil sa ABA ligom igraćemo EL ali nećemo igrati evropsko prvenstvo. Ukoliko ne pristanemo nema nam EL ali će Srbija učestvovati na EURO. U suštini smo mi kolateralna šteta u sukobu FIBA i ULEB.

      0
      0
      Odgovori
  2. Sta napisa ovaj grobar iz hotsporta,,evroliga izbacuje zvezdu,,samo bolesni i maloumni grobari imaju ovakve ideje i zelje!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter