0
Evropske lige

ĐANLUIĐI BUFON: Nisam imao pojma koliko je Tevez dobar

Objavljeno: 02.06.15 u 10:55

Hodajuća ikona Juventusa, kapiten tima i reprezentacije Italije, Đanluiđi Bufon, izjavio je da je apsolutno oduševljen fubalskim zanjem njegovog saigrača, Argentinca Karlosa Teveza.

On je izjavio da nije imao pojma koliko je, zapravo, Karlos Tevez dobar igrač pre nego što je 2013. godine iz Mančester sitija za 14 miliona evra stigao u Torino.

U to vreme ovaj angažman Juvea smatrao se za svojevrsno „kockanje“, pošto je Tevez imao problema da se uklopi na „Etihadu„. Ipak, dolazak Argentinca ispostavio se kao pun pogdak za „Bjankonere„.

Tevez je sa Juveom osvojio dve vezane šampionske titule u Seriji A, u sveže okončanoj sezoni bio je najbolji strelac, a pred njim je finale Lige šampiona.

– Karlos Tevez je igrač za koga nismo znali, pre svega ja nisam znao, koliko je zapravo dobar pre nego što je došao u Juventus – kaže Bufon.

– Ipak u poslednje dve godine on je bio neverovatan, a to je za mene i neka vrsta iznenađenja pošto se uklopio u tim odmah po dolasku u klub. Vredno radi i naporno trenira – prepun je reči hvale o svom saigraču Bufon.

– Italija se sigurno razlikuje od Engleske, fudbal je takođe drugačiji, ali razlikuje se i od fudbala u Argentini. To je nešto sa čim je on sam morao da se izbori, ali je odmah počeo da radi vredno kako bi što pre shvatio šta se od njega očekuje – naglašava čuvar mreže Juvea.

– Sada je perfektan u onome što treba da radi kako bi pomogao timu i saigračima. Razume svaku situaciju na terenu u svakom trenu. Zna tačno kada treba da potrči, kada da se vrati u odbranu, kada da napravi faul ili da zadrži loptu u posedu – objašnjava iskusni golman.

– On je zaista vredan igrač i sjajan čovek. Srećan sam što sam imao prilike da zaigram sa njim i upoznam ga – podvukao je Bufon.

Tevez je od dolaska u Juventus na 66 mečeva u Seriji A postigao 39 golova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter