0
ATP

POVRATAK OTPISANOG: Rafin dželat sa Rolan Garosa vraća se tenisu!

Objavljeno: 31.05.15 u 15:55

Robin Soderling, jedini teniser koji je ikada pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu, ponovo bi mogao da se nađe na ATP listi.

Tridesetogodišnji Šveđanin koji je 2011. godine privremeno prekinuo karijeru zbog bolesti, najavio je da se postepeno oporavlja i da bi već naredne godine ponovo mogao da zaigra u velikom stilu.

– Konačno se osećam bolje. Još uvek nisam potpuno spreman, ali raduje me činjenica da nisam daleko od toga. Ako stvari budu išle ovakvim tempom, sa sigurnošću mogu reći da ću biti spreman za nekih šest meseci, a najkasnije za godinu dana. Tada ću sto posto zaigrati na velikim turnirima, tvrdi Soderling koji zbog problema sa štitnom žlezdom pauzira već četiri godine.

Šveđanin takođe tvrdi da mu godine ne predstavljaju prepreku sve dok bude imao volje za tenisom i dok se bude dobro osećao.

-Za sada nisam napravio dugu karijeru. Morao sam da prekinem sa tenisom pre tridesete godine. Sada imam toliko godina i nadam se da ću igrati još par sezona. Mislim da godine nisu problem jer ima mnogo tenisera koji su u vrhunskoj formi i posle tridesete. Pogledajte sve njih. Oni mi daju tračak nade, tvrdi Soderling.

Soderling je bio u zenitu karijere pre nego što je morao privremeno da prekine karijeru, a najupečatljiviji njegov meč je pobeda nad Nadalom 3:1 u četvrtom kolu Rolan Garosa 2009. Te godine je dogurao do finala ovog turnira gde je poražen od Švajcarca Rodžera Federera.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter