0
Tenis

JANKOVIĆEVA OČAJNA: Bilo me je sramota što sam na terenu!

Objavljeno: 26.05.15 u 22:05

Jelena Janković poražena je danas u prvom kolu Rolan Garosa od bugarske teniserke Sesil Karatančeve. Posle meča bila je veoma razočarana svojim izdanjem, ali je pokušala da objasni šta je zapravo dovelo do ovakvog debakla.

Trenutno 104. teniserka sveta Karatančeva savladala je nekada nabolju na planeti Jelenu Janković rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4, posle svega sat vremena i 26 minuta igre.

– Nema veze sa protivnicom preko puta, ko god da je. Problem sam ja, nespremna sam i nisam opuštena. Samim tim ne mogu da igram svoju igru. Dosta grešim, srljam, imam sto opcija u glavi. Baš sam loša, čak me sramota što sam tamo – rekla je posle meča Jelena Janković.

Kroz celu karijeru povrede su kočile Jankovićevu da pokazuje ono što stvarno zna, a po njoj ključna se dogodila krajem prošle godine kada su joj stradala leđa.

– Tada sam povredila leđa pa sam dva meseca sam morala da pauziram. Trebalo mi je dosta vremena samo da igram normalan tenis jer sam se i bojala. Krenula sam malo bolje da igram, da se osećam sigurnijom, a onda sam se opet povredila, pocepala sam mišić u Dohi. Vratila sam se u Indijan Velsu i igrala finale, odmah posle toga povredila sam stopalo u Čarlstonu, kost koju moram da operišem. Stalno gore-dole, ne mogu da budem u sredini. Sve ide jedno s drugim, i manjak treninga i sigurnost, strah koji mi se uvukao – objašnjava Jelena.

O uzrocima poraza mogla je da priča u nedogled, ali je ipak pokušala da ‘ukratko’ objasni šta se dešavalo na terenu.

– Ja sam jedna od bržih igračica na turu, a jedva sam se pomerala. Čim bi me pomerala malo u stranu, ja bih jedva stigla do lopte. To nisam ja. Kada bi oduzeli noge nekom brzom igraču, on ne bi bio taj igrač. Pogotovo je na šljaci bitno kretanje, rad nogu, nameštanje. Kad god me pomerila ja sam bila u problemu, ili bih pogrešila ili bih jedva prebacila do mreže, ili bi jedva dobacila do nje. Stajala sam frontalno, nisam mogla da se okrenem. Pošto imam povredu butine, da bi malo sačuvali stavili su mi zavoj koji mi je limitirao pokret. Sve to je uticalo na moju sigurnost i igru. Sada mogu da nađem 300 razloga, ali nisam se dovoljno spremila, nisam imala dovoljno vremena da se spremim za ovaj turnir, propustila sam skoro celu sezonu na šljaci, niti sam 100 odsto zdrava. Tako je, kako je – u dahu je ispričala Jelena Janković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter