0
Evropske lige

FOTO: Screenshot/Twitter

SERIJA A: Roma je gazda Rima, Lacio u Napolju brani Ligu šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 25.05.15 u 20:15

U poslednjem meču 37. kola Serije A u rimskom derbiju Roma je kao gost savladala Lacio sa 2:1 (0:0).

Roma je definitivno učesnik Lige šampiona. „Vučica“ je sa 2:1 savladala velikog rivala, a meč je rešen u poslednjih 20 minuta igre. Posle vrlo siromašnog prvog poluvremena, Lacio je prvi zapretio preko Dušana Baste, ali je pokušaj našeg reprezentativca završio pored leve stative. U 66. minutu uzvratila je Roma preko Ibarba, ali je Kolumbijac sa pet metara promašio gol.

Roma je povela u 74. minutu. Ibarbo je probio po desnom boku, loptu je ubacio po zmelji u peterac, a Iturbe je zakucao u mrežu. Lacio je izjednačio sedam minuta kasnije. Anderson je centrirao, Klose je loptu glavom vratio u peterac, a bivši napadač Crvene zvezde Filip Đorđević je zatresao mrežu. „Vučica“ je u 85. minutu stigla do tri boda. Posle centaršuta Pjanića, Mbija je pogodio mrežu, iako je bio u ofsajdu sudija je priznao gol.

Roma je sa tri boda stigla do 70 osvojenih bodova čime je obezbedila učešće u Ligi šampiona, dok će Lacio u poslednjem kolu o trećem na tabeli odlučivati sa Napolijem u Napulju. Rimljanima odgovara i bod na San Paulu, a u slučaju da pobede Iguain i drugari, tim iz grada pod Vezuvom će u kvalifikacije za Ligu šampiona.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter