0
Evropske lige

STIVI DŽI: Igrao bih za Murinja, ali ipak previše volim Liverpul!

Objavljeno: 11.05.15 u 10:07

Čelsi i Liverpul odigrali su sinoć 1:1 na ‘Stamford’ bridžu’ i bio je to poslednji derbi u karijeri koji će odigrati Stiven Džerard i ujedno poslednji susret sa ovim stadionom. Kapiten Liverpula je posle meča veoma emotivno govorio o svom odlasku iz engleskog fudbala.

Džerard se seli u američku MLS ligu gde će najverovatnije i završiti svoju karijeru. Posvetio ju je jednom klubu – Liverpulu.

– Biće mi teško da odem, ovde sam 27 godina. Odlazim ponosan zbog onoga što sam postigao. Bilo je i loših momenata, ali i to je deo fudbala. Voleo bih da se vratim jednog dana, ali to ne zavisi od mene. Liverpul je u mom srcu – rekao je Džerard

Iako su ga tokom meča ‘peckali’, navijači Čelsija su aplauzima ispratili kapitena Liverpula sa terena.

– Bio sam mnogo srećniji zbog ovacija navijača Liverpula. Čelsijevi navijači su me pozdravili na nekoliko sekundi, ali su me vređali tokom meča. Ovacije su njihov lep gest. Znam da me nisu voleli jer nisam potpisao za njih. Imao sam veliku podršku navijača Liverpula i to je sve što mi je bitno – istakao je ‘Stivi Dži’.

Ipak, ono što se retko viđa, pozdravio ga je i Žoze Murinjo , menadžer Čelsija koji je nekoliko puta pokušavao da ga dovede u tim koji je vodio, ali je odgovor Džerarda uvek bio isti.

– Veoma poštujem Murinja. On je najveći menadžer na svetu. Da nisam toliko veliki navijač Liverpula, igrao bih za Murinja. Zbog njega sam se nekoliko puta premišljao, ali sam znao da to nikada ne bih mogao da uradim zbog toga što volim Liverpul. To mi znači mnogo više nego da pobeđujem za druge – objasnio je Džerard.

Stiven Džerard je u Liverpulu odigrao 502 utakmica i postigao je ukupno 119 pogodaka.

hotsport.rs       

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter