1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ OTKRIO: Čemu je bliži kapiten Zvezde, odlasku ili ostanku?

Objavljeno: 24.04.15 u 15:27

Neposredno po okončanju polufinalne serije plej-ofa ABA lige počelo se sa spekulacijama u kakvim sastavima bi Crvena zvezda i Partizan mogli da započnu narednu sezonu.

Pored Bobija Marjanovića i Markusa Vilijamsa koji će najverovatnije napustiti crveno-bele redove, navijače ovog kluba najviše zanima kakav je status kapitena Luke Mitrovića.

– U ovom trenutku je rano za tu vrstu razgovora, ali mogu da kažem da sam bliži ostanku nego odlasku iz Crvene zvezde. Ovo je prva sezona moje pune igračke afirmacije i mislim da je prerano za odlazak. Razgovaraćemo na kraju sezone i verujem da ćemo se dogovoriti, rekao je Mitrović u intervjuu za list Danas.

Eliminacijom Partizana odnosno plasmanom u Evroligu nisu ispunjeni svi zadaci koji su postavljeni pred tim na početku sezone.

– Pruža nam se prilika da postanemo prva generacija koja će osvojiti regionalnu ligu i da prekinemo post koji traje od 1998. godine kada smo poslednji put bili šampioni države, što je sve zajedno preveliki motiv. Postoji li nešto veće i značajnije od tih ciljeva? odgovorio je pitanjem na pitanje kapiten crveno-belih.

Pored vrlo dobrih partija u duelima sa Partizanom Mitrović se za razliku od nekih drugih igrača istakao fer potezima pošto je posle prve utakmice prišao povređenom Nikoli Milutinovu kako bi ga upitao o čemu se tačno radi, a u četvrtom meču je posle jednog duela dok se igra odvijala na drugoj strani terena pomogao Edu Muriću da ustane sa parketa. Takođe, Mitrović je istakao da mu je žao što uz Crvenu zvezdu naredne sezone u Evroligi neće igrati i Partizan.

Sve to nije bilo dovoljno pojedinim navijačima Partizana koji su pokušali da se obračunaju sa mladim reprezentativcem, neposredno pre četvrte utakmice, ali i posle meča u tunelu ispred svlačionica.

hotsport.rs

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter