5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MILENKO TEPIĆ: Samo da odbranimo domaću titulu

Objavljeno: 23.04.15 u 10:52

Košarkaši Partizana ponovo su ostali bez plasmana u Evroligu pošto su u polufinalnoj seriji ABA lige eliminisani od Crvene zvezde sa 3:1 u seriji.

Četa Duška Vujoševića sada mora da se okrene onome što je preostalo, a to su utakmice domaćeg šampionata. Bek crno-belih Milenko Tepić na umu ima samo jedan cilj: odbranu titule.

– Krivo mi je, kao i svima nama u klubu, kao i našim navijačima, što nismo uspeli. Serija je bila izuzetno teška, prvo psihički, ali i fizički, još prolazim kroz ono šta smo prošli, ali, posle svega, pamtiće se samo rezultat – 3:1 – priča bek, koji je sticajem okolnosti, sezonu provodi na mestu plejmejkera – iskren je Tepić u razgovoru za list Sport.

– Moramo da pokušamo da do kraja odigramo na najbolji mogući način, da odbranimo domaću titulu, nema druge.

Kako bi crno-beli zaustavili produkciju viskog centra Crvene zvezde, Bobana Marjanovića, oni su ga često udvajali. Sve to dalo je puno prostora za ostale igrače crveno-belih koji su ostajali sami na šutu. 

– Bilo je i toga. U svakoj igri, neke stvari žrtvujete odnosno rizikujete pokrivanjem nekoga ko bi mogao opasnije da vas ugrozi, izabereš takvo rešenje zato što moraš. Međutim, milsim da je ključ bio treći duel, pošto smo napravili brejk na domaćinstvo Zvezde. Kao da je tada ceo pritisak „prešao” na nas, kojeg nismo uspevali da se rešimo bez obzira na maksimalnu podršku sa tribina – kaže Tepić i nastavlja:

– Postojala je tada i neka veća obaveza da sada to „mora” da se dobije, da se takva šansa ne ispušta. Čini mi se, sa ove distnace, kao da nismo uspeli, prvo, da se izborimo sami sa sobom. Možda nam se činilo da će biti lakše, kada smo izjednačili, ali stvari nisu baš iške kako je trebalo. Da smo kojim slučajem uspeli da preokrenemo tok treće utakmice, a imali smo šansu u finišu, serija je mogla da poprimi drugačiji tok – prisetio se nedavnih okršaja plej Partizana.

Na pitanje kako crno-beli niasu uspeli da po drugi put da izjednače i, izbore majstoricu, Tepić odgovara:

– Ima više razloga, od dobrog kažnjavanja naše odbrane na Marjanoviću, kao i na niskom postu i prilikom „pik en rola”, preko Dženkinsa i Vilijamsa, koji su pogodili važne šuteve, moje čestitke. Rival je imao neku mirnoću, koju nije poremetila ni ta utakmica sezone. Mislim da to ima veze sa nekim njihovim jakim mečevima u Evroligi, koje su odigrali piod ogromnim pritiskom, nije ni to bez značaja. A kada se tome dodadju teški šutevi, pa i oni malo „srećniji”, kada sve to uđe, desi se to što se desi – objašnjava Tepić.

– U sportu se stvari odvijaju brzo, loše i dobre ili obrnuto. Normalno je da si razočaran, ali ako tuguješ na loš način, može da bude kontraproduktivno. Svi smo svesni koliki je ulog nosila serija, jer je igranje Evrolige skopčano sa klupskom egzistencijom, lakšim nalaženjem sponzora, puno puta je već pričano o tome. A u Partizanu je, na žalost, materijalna situacija, takva, kakva je, već nekoliko godina. Druga je stvar što je naš klub institucija, ne samo u Srbiji, pa baš nisam siguran da li bi trebalo sudbinski da zavisi od tri utakmice – rekao je Partizana.

– Mislim da će nam ta pauza dobro doći. Imaćemo dovoljno vremena da se „skupimo” uoči završnice imajući u vidu da će se igrati ubrzano, dva puta nedeljno. Taman da se spremimo za odbranu titule koja 13 sezona za redom nije menjala vlasnika. Jeste da nema „specifičnu težinu” one iz ABA lige, ali i te kako imamo nameru da odbranimo ono što su neki drugi radili pre nas – kaže Tepić, preskakajući svoju malenkost, koja je u dva boravka u klubu, učestvovao u osvajanju četiri domaća naslova – podvukao je Tepić.

0
0
5 Komentara
  1. Domaća titula je važnija u psihološkom smislu jer se sporstko drušvo na nasilan način gasi i oduzima mu se pravo nastupa u EL gde pripad, preko veštačkog kluba fmp2 od vodje sa severa koji je gejlija

    0
    0
    Odgovori
  2. ma da bude 14. godina dominacije, a oni neka igraju El uz pomoc vlade i para sa Kosova… mi smo ponosni na nas klub 🙂 <3

    0
    0
    Odgovori
  3. Rajko klasacni delija , 11 godina u nazad mu rezultati i desavanja u klubu kk crvene zvezde nisu bili nikako bitni ,sa obrazlozenjem da ga to ne zanima ,a sad mu je to odjednom postalo ponos i dika ..polako su poceleli sad i o fudbalu isto tako da ih ne zanima …verovatno zato sto im ne ide …al to su delije 😀

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter