5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TAKO TO VIDI SELEKTOR: Sa kim je Đorđević impresioniran u derbiju, a sa kim ne?

Objavljeno: 22.04.15 u 13:54

Kao što je dobro poznato, ekipa Crvene zvezde plasirala se u veliko finale regionalne lige pošto je sa 3:1 u polufinalu eliminisala „večitog rivala“, ekipu Partizana.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, sa puno pažnje je ispratio sve četiri utakmice dva najuspešnija srpska kluba.

A baš kao i svi ostali i Đorđević je imao mnogo toga da vidi na parketu Pionira. Ali i van i oko njega. Selektoru Srbije posebno se dopalo kako se ponašao Luka Mitrović.

– Luka Mitrović se kapitenski odnosio prema protivniku u celoj seriji. Kapa dole za sve čestitke i izjave koje je dao. Takvu hoću celu reprezentaciju – istakao je Đorđević.

Za razliku od ponašanja Mitrovića, Đorđević nije bio oduševljen aktima Kalinića koji je često bio u razgovu sa arbitrima.

– Pozvao sam Kalinića i rekao mu da od početka sezone gestikulira što je neprihvatljivo za jednog reprezentativca. Rekao sam mu: „Hajde da izbegnemo takve stvari. Ima ko će da se raspravlja sa sudijama, kada zatreba“. Nema šta ko da priča sa arbitrima. Igraj, bre, dečko. Daj tri trojke zaredom i završi posao! Ti se zoveš igrač, ja sam trener i moj posao je da tražim tajm-aut na vreme, da postavim filozofiju igre u odbrani ili napadu. Nikog neću da maltretiram, ali pravila lepog ponašanja moraju svi da znaju. I to je osnova za dalje – rekao je Đorđević.

On se potom osvrnuo i konkretnije na reprezentaciju Srbije.

– Igrači koji su čak i u prošlosti govorili ‘neću’, oni koji su iz nekih razloga davali otkaze, odjednom su se javili kroz medije kako jedva čekaju leto. Kažu ‘ako Bog da biću pozvan u reprezentaciju’. Super, to je pobeda svih nas, to su onda i moje slatke muke. Znači, oni sada žele da igraju za Srbiju, a to je nešto što sam želeo da čujem i prvog dana kada sam preuzeo mesto selektora – ne skriva Đorđević..

Selektor „Orlova“ dodaje i da svako ponašanje igrača koji su potencijalni reprezentativci nosi neke posledice.

– Ne radim to zbog sebe, već zbog igrača koji su pokazali odgovornost. Bilo je odrđenih otkaza za takozvanu B selekciju, tu mislim i na univerzitetsku reprezentaciju. Igrači koji su do sada otkazivali nisu bili suočeni sa bilo kakvim konsekvencama, ali sada hoće. Pravdam samo one otkaze koji stižu zbog povreda. Tačka! – podvukao je Aleksandar Đorđević, prenose Novosti.

0
0
5 Komentara
  1. Da je Kalenic komentarisao svaku odluku sudija jeste da to NE SME da radi u reprezentaciji NE SME !!! Da li ce ga Sale zvati ili nece to je drugo pitanje . LJudi mi imamo na svim pozicijama odlicne igrace mozemo lagano da napravimo 2-3 tima … Najbitnije je da se niko Saletu ne mesa u posao a da li ce Kalenic ili kako citam komentare Macvan ici to je na selektoru … Oni gde god da igraju igrace za Srbiju i mi cemo za njih da navijamo !!! Moguce je da ce cigosi da zvizde igracima ko sto su zvizdali fudbalerima ali mi ostali necemo ….

    0
    0
    Odgovori
  2. Je l’ to znaci da neces zvati KONJSKU GLAVU, Milana Macvana ?! On se jos gore od Kaline ponasa, a i odbijao je poziv. Nadam se da ces biti covek selektore, ili ces ga zvati zbog toga sto igra u tvom klubu.

    0
    0
    Odgovori
    • Neko ima konjsku glavu a neko pileći mozak, pa mu niko ne zabranjuje da žvrlja komentare po net-u… Hajde piglu, ti ćeš da se pitaš ko će da igra… Stručan si za svoju fotelju na gajbi, i nje se drži, a basket ostavi legendama i prekaljenim asovima, kojih bogu hvala imamo…

      0
      0
      Odgovori
    • Pa sa li je moguce da si toliko jadan? U kom momentu njegove izjave to vidis da on „nece“ zvati kalinica? Macvanu se nije obratio jer doticni nije igrao za reprezentaciju prosle godine. Ne budi govedo, ne gledaj sve toliko ostrasceno. Obojica su igracine i ako ih izabere igrace za reprezentaciju jer tu boje kluba nisu bitne. Cao zdravo

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter