10
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Imao sam dilemu da li da dođem na konferenciju… RADONJIĆ: Spremni smo! (FOTO)

Objavljeno: 13.04.15 u 12:18

U pres sali hotela ‘Kraun plaza’ održana je konferencija za medije povodom sutrašnjeg početka polufinalne serije plej-ofa ABA lige na kojoj su svoja očekivanja pred prvu utakmicu izneli treneri i kapiteni dva najveća srpska kluba.

Trener pobednika regularnog dela sezone Dejan Radonjić govorio je isključivo o samim utakmicama i kao i obično, nije izlazio iz okvira svog trenerskog posla.

– Prvi put se polufinale igra na tri dobijena meča, borimo se za finale i ujedno Evroligu. Partizan je krenuo u takmičenje sa jedne osnove, ali je povratkom Pavlovića, oporavkom Milosavljevića i dovođenjem Mačvana, igrama koje su bile sve bolje, serijom pobeda uspeo da se plasira u završnicu. Imaju jako iskusan i kvalitetan tim rekao je Radonjić.

U dosadašnjem toku sezone odigrana su tri večita derbija, oba tima su dobila utakmice pred svojim navijačima, dok je na neutralnom terenu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća slavila Zvezda sa 76:67.

– Svesni smo činjenice da nas očekuje velika borba. U drugačijem smo ritmu od njih, ali spremni dočekujemo seriju, u ambijentu koji je jako pozitivan zbog svega što smo ove sezone uradili i igara koje smo pružali. Sigurno je da nastup pred domaćim navijačima predstavlja podsticaj i nadam se da ćemo pobedom krenuti u polufinalnu seriju. Fokusirani smo pre svega na prvi meč.

Na pitanje novinara kako planira da zaustavi Milana Mačvana, do sada nerešivu enigmu za njegov tim, Radonjič je odgovorio u Partizanu ima puno kvalitetnih igrača i da neće pobediti samo ako zaustave Mačvana.

I dok je jedan stručnjak govorio samo o utakmicama koje svi željno isčekuju, trener Partizana Duško Vujošević je svoje izlaganje počeo na potpuno drugačiji način.

– Imao sam jednu dilemu – da li da Dragan Milosavljević i ja uopšte dođemo na ovu konferenciju zbog termina. Ne znam iz kojih razloga je sastanak za bezbednost zakazan za 12 časova, posle konferencije za štampu, na kojem će se raspravljati o tome da li će se razmenjivati karte za ove utakmice polufinala. Na insistiranje Crvene zvezde, kada je počela ova sezona, na sličnim sastancima tražilo se da dođe do razmene karata, mi smo tražili 300, a oni 500. Na kraju smo došli do dogovora da to bude 500 ulaznica i sve utakmice do sada odrađene su upravo na taj način – objasnio je Vujošević, a zatim nastavio u istom stilu:

– Po svim nekim indikacijama, po terminu zakazivanja sastanka za bezbednost, posle konferencije za štampu, po tome što je sektor na kojem sede navijači Partizana deljen navijačima Zvezde kartama za utakmice polufinala, na susretu sa Panatinaikosom, čini se da da će se od te prakse, koju je predložila Zvezda, odustati. To nije nimalo korektan gest, niti gest koji bi vratio odnose dva kluba u normalu. Čekamo zvaničnu odluku na sastanku u 12 časova, a malo nakon toga biće i zvaničnog saopštenja – najavio je Partizanov stručnjak.

On je rekao da je svima poznato koliko je Partizan veliki klub i da se neće uplašiti ničega, šta god se desilo na predstojećim utakmicama.

– Partizan je svoju istoriju već napisao, svi znaju koliko je klub proizveo igrača, trenera… Pobeđivao je i veće klubove od Crvene zvezde, pa se nećemo uplašiti i ako hala bude ispunjena svim navijačima Crvene zvezde. Ako posotji tendencija da se odnosi normalizuju, onda karte ne smeju biti povučene karte. Ako ipak budu, sigurno je da to neće biti korektan gest – ponovio se Duško Vujošević.

Prva utakmica ove polufinalne serije igra se sutra od 21 sat u Hali Pionir, a drugi meč na programu je dan kasnije u istom terminu. Oba puta Crvena zvezda će biti domaćin.

hotsport.rs

0
0

10 Komentara

  1. @Nik – imas na buvljaku isti duks, samo kupis preslikac isto kao i gagi! Pancevacki buvljak je mesto gde nabavljaju opremu! A nike ce tuziti patlidzan!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma sta cete vi Gospoda sa nama Ciganima, napunite halu u 3. utakmici… A i bas se potresla javnost kad je cula da za malo nisi dos`o…

    0
    0
    Odgovori
  3. covek sa toliko trofeja iza sebe , i toliko dostojanstva kako sam kaze ne moze da udostoji sebe, novinare i publiku da dodje pristojno obucen na konferenciju za stampu vec dolazi u prsluku kao da je do malopre grabio travu….

    0
    0
    Odgovori
  4. Pogledaj te sliku trenera oba kluba,sa Lorbekom pa svi pristojno obuceni,jedino veliki mag dolazi na konferenciju kao klosar,i naravno opet svima drzi predavanja o kartama , bezbednosti,naravno ni reči o utakmici,taktici igracima.Znaci ako iko napravi incident to ce biti Vujoševic,zapamtite ,čoveku se na faci vidi zloba , zavist,itd..

    Radonjicu,ti si jedan pametani evropski trener samo nemoj da podlegnes ovom treneru koji nezna ni engleski .Bolji si i tacka .
    NAPRED ZVEZDA!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter