0
Evropske lige

MURINJO IMA ‘PROBLEM’: Ne može da završi karijeru jer je mnogo dobar!

Objavljeno: 09.04.15 u 16:32

Portugalski stručnjak, svima dobro poznat po svojim kontroverznim izjavama, zbog čega i ima nadimak ‘Specijalni’, ponovo je nasmejao fudbalsku javnost u svetu.

Godine prolaze, a on je sve bolji. Tako sebe opisuje Žoze Murinjo, nekadašnji trener Porta, Intera, Real Madrida, a sada londonskog Čelsija. Posebna je vrsta u svetu fudbala, ističe se svojim izjavama i gafovima, ali i harizmom. To nam je pokazao još jednom kada je rekao:

– Mislim da imam problem!

Kako gospodine ‘Posebni’? Zašto?

– Imam problem da završim karijeru jer sam mnogo bolji trener nego kada sam počeo. Napredovao sam u mnogim oblastima, kao što su čitanje igre, priprema utakmice i metodi treninga. Sve se bolje osećam, a jedino ne mogu da promenim odnos prema medijima jer nikada nisam bio licemer. Nisam star, imam tek 52 godine i mislim da bih mogao još dve decenije da vodim tim – objasnio je Murinjo.

Dobar je, možda i najbolji, ali nije najzaslužniji za ovosezonske rezultate Čelsija. Tako bar on sam kaže.

– Naravno da nisam najbitnija osoba u klubu jer su na prvom mestu navijači, vlasnici, igrači, pa tek onda ja. Svi smo pod lupom navijača, koji žele da vide našu reakciju i trudim se da budem stabilan. Ništa ne može da me iznenadi, pa se zbog toga ne budim noću kako bih razmišljao o povredama igrača i taktici – dodao je, a zatim se i osvrnuo na odnos sa medijima.

– U jednoj stvari sam uvek isti. Kada izađem pred medije nikada nisam licemeran, uvek govorim iskreno i otvoreno zaključio je Žoze Murinjo.

hotsport.rs       

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter