3
Evrokupovi

Foto: STARSPORT

LEPE REČI I KNJIŽEVNI IZRAZI: Karadžić očekuje bolje dane, pa i Srbiju na EP 2016?!

Objavljeno: 30.03.15 u 17:31

Predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio je da veruje u bolje dane nakon serije loših rezultata nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpski fudbaleri su u nedelju uveče izgubili u gostima od Portugala sa 1:2, čime su praktično izgubili sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

– Kada imate ovakvu situaciju, najbolji lek za to je rezultat, on sve popravlja. Njega za sada nema, ali će morati da dođe, verujem u bolje dane – rekao je Karadžić u Lisabonu uoči povratka reprezentacije Srbije u Beograd.

Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I sa jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugala. 

– Da smo došli do boljeg rezultata u Portugalu, to bi nam svakako bio vetar u leđa. Pre svega na psihološkom planu jer je tu, čini se, najteža situacija. Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat – kazao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, selektor Radovan Ćurčić i stručni štab imaju puno poverenje saveza.

– Javnost će svakako da donese svoj sud. Mi smo se opredelili za ovog selektora i ovaj stručni štab i nastavićemo da radimo. Ima pomaka bez obzira na to što smo grešili u više navrata. To jednoj reprezentaciji ne bi smelo da se dešava – naveo je prvi čovek FSS.

On je ocenio da Srbija i dalje ima realne šanse za plasman na kontinentalni šampionat, koji će se sledeće godine održati u Francuskoj.

– Verujem u to da će Portugal svoj plasman rešiti pre utakmice sa nama u Beogradu i ostaju nam nada, želja i realna situacija da pobedimo te četiri utakmice i budemo bar u baražu – kazao je Karadžić.

Po njegovom mišljenju, ključna utakmica za reprezentaciju Srbije biće protiv Albanije u Elbasanu.

– Sve će zavisiti od duela sa Albanijom. To je po meni jedna od ključnih utakmica, zato što bi Albance pobeda uvela u prednost, tako da moramo da se spremimo – rekao je Karadžić.

Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati Danskoj 13. juna u Kopenhagenu. Pa možda opet odemo u minus bodove...

hotsport.rs / Beta

0
0
3 Komentara
  1. Grobar srpskog fudbala, od njega goreg nije bili a tesko da ce ikada i biti posto ga „rezultati“ drze na funkciji!

    0
    0
    Odgovori
  2. njemu je lepo i pre i posle utakmice.tole je car moze da radi sta hoce a nikom ne mora da odgovaran,jbg nije on kriv hehehe on samo nista nezna ali je zato preplacenza ono sto treba da radi

    0
    0
    Odgovori
  3. Dali se pravi lud ili nije gledao utakmicu ? Pa Ćurčića je imenovao za selektora jer može da mu sastavi reprezentaciju a ne vidi da ga deo igrača verovatno bojotuje.
    Gospodin Karadžić treba sam da se povuče jer smo dosta toga propustili sa njim na čelu FSS.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter