0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KALINA U BLOGU EVROLIGE: ‘Ako krene na našu vodenicu, zašto da ne ugrabimo priliku?’

Objavljeno: 17.03.15 u 18:54

Krilni igrač Crvene zvezde i jedan od igrača koji svojim potezima podiže publiku na noge, Nikola Kalinić, napisao je blog za sajt Evrolige u kojem najavljuje borbu do samog kraja meča sa Barselonom, a ukoliko se ukaže šansa – i pobedu.

U prvih osam utakmica TOP 16 faze Evrolige Crvena zvezda ostvarila je sedam poraza i samo jedan trijumf, ali je u poslednja dva kola na pleća oborila aktuelnog evropskog šampiona Makabi i velikog dužnika, turski Galatasaraj. Plasman u plej-of nije bio cilj pre početka takmičenja, ali navijači uvek imaju najveće, pa čak i nerealne, ambicije.

Zato se u četvrtak u Kombank areni najavljuje juriš na pobedu čak i protiv velikana kakav je Barselona, a Nikola Kalinić veruje da crveno-beli uz podršku sa tribina mogu do tog ostvarenja. O tome je pisao u blogu objavljenom na zvaničnom sajtu Evrolige.

– To što je u pitanju takav pritisak i to u rezultatski izuzetno važnom meču ovako kasno u sezoni čini celu situaciju još slađom. Nikada ne igraš bez motiva, ali nije tajna da nije isto kada si u poziciji da napraviš nešto i kada si na poslednjem mestu sa pobedom ili dve i kada jedva čekaš da se sezona završi. Ako budemo igrali kao protiv Makabija ili Galatasaraja, a Barselona ne bude imala svoj dan, mogli bismo da dobijemo šansu za iznenađenje – ne gubi nadu Nikola Kalinić.

On veruje da Zvezda može u narednu fazu, čak i pored nekoliko lošijih utakmica, poput poraza od Žalgirisa i Galatasaraja u Beogradu.

– Plej of Evrolige i nije naš cilj za ovu sezone i ne želimo da letimo previsoko. Svesni smo da smo još novi ovde, Zvezda je prvi put u TOP 16 fazi. Ali, ako stvari krenu na našu vodenicu zašto da ne ugrabimo priliku. Ako bismo kojim slučajem prošli dalje bila bi to kruna ove sjajne evroligaške sezone – poručuje Kalinić u svom blogu.

Podršku sa tribina Kombank arene sigurno će imati, pošto je interesovanje za meč sa Barselonom izuzetno veliko.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter