0
AdmiralBet ABA Liga

SAOSEĆANJE: Minut ćutanja u ‘Pioniru’, tišina i tuga

Objavljeno: 14.03.15 u 16:24

Utakmica 25. kola ABA lige između Partizana i Zadra, biće održana u nedelju od 17 časova. Zbog velike tragedije, pada helikoptera u kom je život izgubilo sedam osoba, u Srbiji je nedelja 15. mart proglašena za Dan žalosti. 

Utakmica će početi minutom ćutanja u znak sećanja na poginule, neće biti muzike, a zastave će biti spuštene na pola koplja.

Podsećamo, zakon o danu žalosti predviđa sledeće o sportskim manifestacijama:

– Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Igrači, rezervni igrači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanja ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti“.

Igrači, treneri i rukovodstvo KK Partizan saučestvuju u bolu i dele tugu sa porodicama koje su izgubile najmilije u ovom tragičnom događaju.

U tragićnoj nesreći nastradala su četiri vojna lica, dva lekara i bolesna beba. Život su izgubili: major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, lekar Ževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović, beba iz porodice Ademović.

Zbog virusa koji je zakačio košarkaše Partizana ne zna se sastav za sutrašnji meč, a sa druge strane ni Zadar neće biti kompletan. 

hotsport.rs       

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter