1
Košarka

KSS ZAUZEO STAV: Srbija želi organizaciju EP

Objavljeno: 09.03.15 u 11:25

Košarkaški savez Srbije najavio je planira da organizuje Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Ipak, stav KSS nije toliko čvrst, već izuzetno fleksibilan i uslovljen je eventualnim planom FIBA da zadrži sistem po kojem su četiri zemlje domaćini.

Taj sistem je uveden nakon što je Ukrajina zbog ratna u zemlji odustala od organizuje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, iako joj je ranije bilo dodeljeno domaćinstvo.

Organizacija Evrobasketa tako je, umesto Ukrajini, delegirana: Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji, a FIBA je izrazila zadovoljstvo prodajom karata i pripremama za prvenstvo.

Naša zemlja je poslednji put bila domaćin EP 2005. godine, a tada su utakmice igrane u Beogradu, Vršcu, Novom Sadu i Podgorici. Kasnije se kandidovala za Svetsko prvenstvo 2010, koje je održano u Turskoj.

Ovogodišnje EP će biti održano od 5. do 20. septembra, a Srbija će igrati u Grupi B, u Berlinu, zajedno sa Nemačkom, Italijom, Španijom, Turskom i Islandom.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter