0
Košarka

NBA: Mirotić vodio Bulse do pobede, Kingsi uništili Nikse

Objavljeno: 04.03.15 u 08:21

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na parketima najjače košarkaške lige odigrano sedam utakmica.

U prvom susretu večeri inspirisani Sakramento Kingsi, koji su imenovali klupsku i srpsku legendu Vlada Divca na mesto potpresednika kluba, demolirali su Njujork usred Medisona.

Rudi Gej je ubacio 25 poena, pratio ga je Demarkus Kazins sa 22 poena i 10 skokova, dok je mladi Ben Meklemor upisao 20 koševa. Na drugoj strani Aleksej Šved je upisao 15 poena.

Košarkaši Šarlota na jedvite jade savldali su Los Anđeles Lejkerse. Blistao je Big Al Džeferson sa 21 poenom i 16 skokova, a isti broj koševa ubacio je i Džerald Henderson. Na drugoj strani pomalo „vaskrsli“ Džeremi Lin upisao je 18 od 23 poena u drugom poluvremenu, uz 8 asistencija i 6 skokova.

Lebron Džejms i njegovi Klivlend Kavalirsi nisu imali mnogo muke sa Bostonom koji pokušava da se ušunja u trku za plej-of 8. mestom Istoka. Ipak, ni TD Garden nije pomogao da se savladaju Kavalirsi.

Blistao je upravo LBJ sa 27 poena i 5 asistencija, 18 koševa je dodao Kajri Irving koji se oporavio od povrede, dok su po 12 upisali Kevin Lav i Džej Ar Smit

Da je ekipa Atlante Hoks ove sezone izuzetno ozbiljan kandidat za titulu potvrdila je i noćas pobedom u Tojota CentruHjustonu. Ol-star plejmejker „JastrebovaDžef Tig upisao je 25 poena uz 6 asistencija, Al Horfrod je dodao 18, a Denis Šroder 16 poena. Na drugoj strani nije bilo suspendovanog Hardena.

Košarkaši Čikago Bulsa igraju bez povređenih Derika Rouza i Džimija Batlera, ali i desetkovana četa Toma Tibodoa bila je preveliki zalogaj za posrnule Vizardse koji su izgubili i svoj 14. meč u prethodnih 16 utakmica. Ulogu lidera preuzeo je Nikola Mirotić koji je upisao 23 poena sa klupe.

Ekipa Jute Džez pomalo iznenađujuće je pobedila u Tenesiju. Sjajnu rolu pružio je Gordon Hejvord koji je ubacio 23 poena. Na drugoj strani Kortni Li je izbrojao 18 poena, ali je to bilo premalo. I na kraju Denver je sa lakoćom savladao Milvoki uz 26 poena Danila Galinarija.

Rezultati:

Njujork Niks – Sakramento Kings 86:124
Šarlot Hornets – Los Anđeles Lejkers 104:103
Klivlend Kavalirs – Boston Seltiks 110:79
Atlanta Hoks – Hjuston Rokets 104:96
Čikago Buls – Vašington Vizards 97:92
Memfis Grizlis – Juta Džez 82:93
Denver Nagets – Milvoki Baks 106:95

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter