0
Košarka

NBA: Lebron promašio pobedu, Voriorsi do pobede posle čudesnog preokreta

Objavljeno: 02.03.15 u 08:49

U nastavku NBA lige noćas je na terenima najjačeg svetskog košarkaškog takmičenja odigrano osam utakmica.

Ekipa LA Klipersa otvorila je veče pobedom nad Čikago Bulsima. Sjajnu rolu imao je Kris Pol koji je utakmicu okončao sa 28 poena i 12 asistencija. Treba izdvojiti i fantastičan učinak Deandrea Džordana koji igra ubedljivo najbolju NBA sezonu i koji je ubacio 9 poena uz čak 26 skokova. Na drugoj strani Mirotić je izbrojao 29 poena.

Druga utakmica odigrana je još sinoć, a u derbiju večeri ekipa Hjustona je u svom Tojota Centru upisala trijumf nad Klivlendom. Bio je ovo duel na kojem je viđeno dosta varnica: najpre su u klinču završili Lebron i Patrik Beverli, a nešto kasnije scenario se ponovio samo su ovog puta u glavnim ulogama bili Harden i Džejms.

Sjajni Harden nastavio je MVP trku sa 33 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Njemu uz rame bio je Lebron Džejms sa 37 poena, 8 skokova i 4 asistencije, ali je na 4 sekunde pre kraja produžetka promašio oba slobodna bacanja kojim je njegov tim mogao da odvede do pobede. Uz to, Lebron je promašio i šut za pobedu na kraju regularnog dela.

Portland je pobedio Sakramento koji je nastupio bez Demarkusa Kazinsa. Ulogu lidera preuzeo je Ol-star Demjan Lilard koji je meč okončao sa 31 poenom i 7 asistencija. Sjajnu rolu imao je i Lamarkus Oldridž sa 25 poena i 15 skokova.

Nakon prvih 24 minuta košarke u TD Gardenu, ekipa Bostona uživala je sa 26 poena viška u odnosu na najbolji tim NBA lige, Golden Stejt Voriors. Sjajni Ajzea Tomas ubacio je 18 od svojih 20 poena za prve dve deonice. A onda je na veliku scenu stupio Stef Kari koji je meč završio sa 37 poena, a prednost Seltiksa se istopila i nestala, pa je pobedu odneo tim iz San Franciska.

Inidijana Pejsers nije imala većih problema sa 76ersima. Džordž Hil je ubacio 17 poena. Mo Vilijams je dabl-dablom od 23 poena i 11 asistencija doneo trijumf Šarlotu nad Orlandom, a Tajrik Evans je sa 22 pena doneo pobedu Pelikansima nad Nagetsima

I za kraj, Oklahoma Siti Tander je i bez povređenog Kevina Duranta i bez operisanog MVP kandidata Rasela Vestbruka stigla do trijumfa nad Lejkersima. Četa Skota Bruksa odigrala je kvalitetnu kolektivnu košarku, Serž Ibaka je ubacio 18 poena uz 14 skokova, Enes Kanter je imao 16 poena i 15 skokova, a Di Džej Augustin je upisao 18 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Na drugoj strani jedini vredan pomena bio je Džeremi Lin sa 20 poena, 8 asistencija i 6 skokova.

Rezultati:

Hjuston – Klivlend 105:103 pp
Čikago – L.A. Klipers 86:96
Boston – Golden Stejt 101:106
Indijana – Filadelfija 94:74
Orlando – Šarlot 83:98
Sakramento – Portland 99:110
L.A. Lejkers – Oklahoma Siti 101:108
Denver – Nju Orleans 92:99

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter