0
Evropske lige

NE ŽELE TEHNOLOGIJU: FIFA ne želi kompljutersku pomoć

Objavljeno: 01.03.15 u 10:14

Svetska fudbalska federacija (FIFA) poručila je da neće dozvoliti da je neko požuruje u odluci da odobri korišćenje, ili čak testiranje, video tehnologije da bi se unapredila preciznost sudijskih odluka.

Jedna situacija, međutim, tokom jučerašnje utakmice Mančester junajteda i Sanderlenda u Premijer ligi pokazala je zašto je FS Engleske (FA) urgirao kod FIFA da prihvati video tehnologiju, na sastanku tela koje odlučuje o pravilima igre, održanom u gradu Holivud u Severnoj Irskoj.

U tom duelu dosuđen je penal za Mančester junajted nakon što je Džon O“Šej povukao Radamela Falkaa, ali je crveni karton dobio Ves Braun, koji nije imao kontakta sa napadačem „đavola“.

Sudija Rodžer Ist pomislio da je faul napravio Braun, kako je navelo udruženje sudija Engleske.

– Sudija se konsultovao sa svojim timom, ali niko od njih nije bio u poziciji da bolje vidi situaciju – navodi se u saopštenju. Tehnologija koja bi pomogla u ovoj situaciji već postoji i uveliko se koristi u nekim drugim sportovima. 

hotsport.rs

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter