11
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ: Samo kompleksaši Zvezdu zovu FMP!

Objavljeno: 28.02.15 u 14:35

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović u intervjuu za Kurir je govorio o teškom putu koji je klub prošao do ozdravljenja, kao i platama igrača.

– Pre našeg dolaska bilo je nekoliko pokušaja da Zvezda ode u stečaj. Kada smo došli, bila je izuzetno teška situacija, klub je bio pred gašenjem. Imali smo 15,5 miliona evra duga, pregledali smo dokumentaciju, uključili eksperte sa Ekonomskog fakulteta, kao i iz oblasti prava, i napravili plan reorganizacije, koji je prošao Privredni sud u Beogradu. Stabilizovali smo klub, što nije bilo nimalo lako jer smo se uporedo i takmičili, a koliko smo u tome bili uspešni, govori podatak da smo se ove sezone plasirali u top 16 fazu Evrolige, što je istorijski uspeh. Vratili smo i poverenje navijača, što nam je važno – rekao je za Kurir Nebojša Čović.

Predsednik kluba sa Malog Kelmegdana je odgovorio i zlim jezicima koji crveno-bele nazivaju FMP-om.

– Postoji samo Crvena zvezda. To su dezinformacije i priče koje pokušavaju da nam podmeću. Ti koji to pričaju ili ništa ne razumeju, ili zbog svojih kompleksa prema Zvezdi ne žele da razumeju. Crvena zvezda sprovodi plan reorganizacije, sportska funkcija se odigrava preko Crvene zvezde Telekom, a još jedan nivo koji imamo kao razvojni klub je KK FMP. Zvezda je jedna i jedinstvena i tako funkcionišemo, ma šta ko pričao.

Nebojša Čović je istakao da bi voleo da izbegne Partizan u polufinalu ABA lige, ali ne zbog straha od crno-belih, već da bi Srbija imala dva predstavnika u Evroligi.

– Nama je svejedno ko god nam dođe u polufinalu. Naravno, voleli bismo da Srbija ima što više predstavnika u Evroligi, ali ne možemo da biramo protivnika i igraćemo maksimalno ko god nam bude rival.

Prvi čovek Crvene zvezde je takođe istakao da se igračima duguje samo jedna plata.

– Isto kao i u bilo kom evropskom timu, postoji dug do plate. Ako Olimpijakos i Barselona toliko kasne, zašto su to ogromna kašnjenja u Srbiji. Medijska kampanja da je Zvezda puna para nije tačna, kao i priče da plaćamo igrače u stotinama hiljada i milionima evra. Ove sezone nam je budžet 5,6 miliona evra, od čega na stare dugove ide dva miliona.

Intervju sa Nebojšom Čovićem možete pročitati u Kuriru.

hotsport.rs       

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

11 Komentara

  1. On je prvi kompleksaš koji je u papirima preimenovao KKFMP u kkcz zbog narodnih para. Svako u svojoj opštini može da nazove klub kako hoće ali nema model da legalno otet novac sipaju u njegov klub. Panteri i ostali na belom lebu

    0
    0
    Odgovori
  2. Jel to demencija na delu? O čemu ovaj priča? Kakvo saniranje duga, reprogrami i ostale bajke? O kom klubu priča? Ništa mi nije jasno? Nisam bio upućen da je fmp bio u teškoj situaciji i da je dugovao kao i Zvezda 16 mil!? A što se tiče kompleksaša, ovo je izjava samog demagoga mafijaške pudle : https://www.youtube.com/watch?v=MIcAh1b1On4
    Ono kad sam sebi pljuneš u tanjir iz kog jedeš…

    0
    0
    Odgovori
    • Pa jel ti pojasnio šta?
      p.s. Ne budi toliko grub prema sebi, nisi baš toliko neuk. Vidiš, naučio si barem komentar da ostaviš…

      0
      0
      Odgovori
    • Haha, kompleks. Koji je to rezultat koji stvara kompleks (moze slobodno da odgovori bilo koji poznavalac fudbala) ? Daj, nemoj da komentarises ako nemas nesto ozbiljno da kazes, da doprineses ‘raspravi’.

      0
      0
      Odgovori
    • Kad panterski sljam bez povoda druge naziva sljamom, hahaha…
      A OVAJ je prvi rekao da je ovo FMP, jel treba sad specijalno za neuke Pantere mi da svrljamo po YT da vam nadjemo link u kom kaze da se zvezda gasi a FMP preuzima njeno ime jer im niko ne moze zabraniti da se zovu kako hoce!?

      0
      0
      Odgovori
  3. Kog bre kompleksa Čoviću ti ne pamtiš dobro, da bi imao neko kompleks od vas treba nešto da postignete, a vi postojite tek od juče, od juče ste i počeli da gleate i pratite košarku. Ono što smo mi za redom postigli to su činjenice, to niko više ne može da ponovi, tako da samo vi možete imati kompleks, mi nikako, nemam razloga za kompleks od nekog koji postoji od juče.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter