5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Zvezda je favorit, celokupno društvo vodi brigu o njoj

Objavljeno: 27.02.15 u 14:34

Trener Partizana Duško Vujošević kaže da njegovu ekipu manje zanima takmičarski značaj meča protiv Crvene zvezde od želje da se pobedi veliki rival.  

– Voleo bih da pobedimo ne znajući druge posledice koje to nosi osim želje da se dobije veliki protivnik. Nije potreban nikakav drugi motiv da se ekipa maksimalno motiviše. Pobeda u tom meču ne garantuje izbegavanje četvrtog mesta, niti poraz garantuje da ćemo biti četvrti – rekao je Vujošević na konferenciji za medije i dodao da je njegov tim dosta oslabljen:

– Zdravstvena situacija je prilično loša. Edo Murić zbog povrede skočnog zgloba će pauzirati do 12 dana, što znači da neće igrati. Božo Đumić je na treningu povredio skočni zglob i propustio je trening. On će biti u sastavu, ali skraćena rotacija dodatno otežava i treninge i utakmice.  

On je istakao da su male šanse da klub angažuje novog plejmejkera do kraja prelaznog roka zbog teške finansijske situacije.

– Materijalna situacija je dramatična, a nema mnogo slobodnih igrača koji imaju kvalitet. Imali smo priliku da uzmemo plejmejkera koji igra za Žalgiris, ali ne i da damo garancije menadžeru da će biti isplaćen. Ne želimo da dovodimo nekoga samo da bismo zadovoljili formu. Zvezda je favorizovan klub, ima sponzore, podršku države i društva, dok smo mi u sasvim drugačijoj poziciji i naravno da je takva situacija sama po sebi rizična – naglasio je Vujošević.  

Utakmica 23. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 sati u dvorani „Pionir“.

hotsport.rs/beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter