0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP AKAPULKO: Srbi polovični, Dušan prošao dalje, Viktor u dublu nije uspeo

Objavljeno: 24.02.15 u 13:19

Dušan Lajović uspeo je da izbori plasman u drugo kolo ATP turnira u Akapulku, posle velike borbe u dva seta protiv Australijanca Tanasisa Kokinakisa 2:0, po setovima: 6:4, 7:6(7:4). Naš predstavnik u dublu Viktor Troicki u paru sa Rusom Artjomom Jurjevičem Sitakom poražen je od meksičkog tandema Sezar Ramirez – Mihel Anhel Rejes-Varela sa 7:5, 7:6(5).

Po kladionicama Dušan Lajović nije bio predviđen za favorita pred meč sa Kokinakisom, ali australijski tinejdžer nije uspeo da opravda blagu ulogu favorita, iako je dobro namučio našeg tenisera. U prvih pet gemova oba tenisera su osvajale gemove na svoj servis, a u narednih pet smo videli pet brejkova. Za nijansu uspešniji je bio Duci i poveo je sa 1:0.

Po dva brejka bilo je i u drugom setu, pa se ušlo u taj-brejk. U veoma neizvesnoj borbi, pri rezultatu 4:4, Lajović je osvojio tri vezana poena i obezbedio prolaz u narednu rundu gde će se sastati sa boljim iz duela Ivo Karlović (Hrvatska) – Tejmuraz Gabašvili (Gruzija).

Viktor Troicki u dublu sa Artjomom Jurjevičem Sitakom nije uspeo da savlada Meksikance Ramireza i Rejes-Varelu. Posle gubitka prvog seta, srpsko-ruski tandem je u drugom imao vođstvo od 4:1, a nešto kasnije i četiri set lopte. Nisu ih iskoristili i Meksikanci su prelomili meč u taj-brejku.

Troicki će u singl konkurenciji snage odmeriti sa Danijelom Grasom, još jednim Meksikancem. Od ostalih naših tenisera Filipa Krajinovića očekuje meč sa Grigorom Dimitrovim, a Aleksandra Krunić će se sastati sa Karolinom Šmidlovom

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter