2
Domaći fudbal

NA OVAJ RAT NISU RAČUNALI: FK Rad nazvao svoje navijače maloumnicima

Objavljeno: 22.02.15 u 21:56

Povodom jučerašnjeg incidenta kada su ljudi koji sebe nazivaju navijačima Rada na utakmici protiv Novog Pazara istakli neprimerene transparente (Biće rata i Srbija Srbima), a pored toga i palili zastave Albanije i Turske, zvaničnim saopštenjem oglasio se klub sa Banjice.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena:

– Fudbalski klub Rad najoštrije osuđuje incident koji se desio na našem stadionu tokom odigravanja utakmice 16. kola Superlige Srbije između našeg kluba i Novog Pazara. Ujedno se ograđujemo od bezumnog čina pojedinaca koji su palili zastave, govorili jezikom mržnje i isticali neprimerne transparente.

To nisu navijači Rada, već maloumnici, koji su nam svojim nepromišljenim postupcima otežali i onako tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazimo. Nerazumnim potezom obezvredili su sve ono što naš klub čini na promociji srpskog fudbala i vraćanju publike na stadion.

Svo vreme se trudimo da pokažemo da je fudbalska utakmica praznik i sportski događaj kome treba svi da se raduju. Ovaj nedopustivi čin pojedinaca koji ruši sve što smo postigli neće nas obeshrabriti da, kao i do sada, promovišemo fudbal, sport i porodice na stadionu.

Sa još većim elanom, nastavićemo da zajedno sa svojim pristalicama od utakmica našeg kluba pravimo lepe sportske događaje u kojima će svi uživati i kojima će se diviti i Srbija, i Evropa.

Fudbalski klub Rad je učinio sve što nalažu Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, Zakon o okupljanju građana, kao i Pravilnik o bezbednosti i sigurnosti na fudbalskim utakmicama Fudbalskog saveza Srbije, a sve u cilju bezbednog odigravanja utakmice.

Nažalost, i pored svega što smo učinili, sve na šta nas zakon obavezaje – dogodio se incident koji, još jednom ponavljamo, osuđujemo.

FK RAD Beograd

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
2 Komentara
  1. Od ovakvog ponašanja štetu će imati samo FK Rad, balavci bi to trebalo da znaju, ali pitanje koliko to dopire do njihovih mozgova. Na utakmice Rada idem da gledam fudbal i navijam da moj klub pobedi, nacionalizam i ostale baljezgarije me ne interesuju i nemaju nikakve veze sa sportom.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja sam grobar i do skoro sam mislio da su radovci samo grupa klinaca koji nemaju nikakav cilj,ali sam pogresio svaka cast na ovome jedina ste tribina koja jos pokazuje u kojoj zemli zivi i koju voli…Da ne koriste nozeve u tucama za mene bi bili najbolji navijaci u Srbiji…KOSOVO JE SRBIJA…ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter