4
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Srbija i naredne godine sa četiri predstavnika u regionu

Objavljeno: 17.02.15 u 09:43

Kako stoje stvari, republiku Srbiju će u regionalnoj ABA i naredne sezone predstavljati identičan broj klubova, preciznije – četiri.Kao što je poznato, Hrvatska i Srbija se iz sezone u sezonu bore za pravo na četvrtog predstavnika u regionu, pošto obe države imaju zagarantovano pravo na tri učesnika.

Način na koji se ove republike bore za dodatnog košarkaškog predstavnika na Jadranu jeste koeficijent koji se izračunava tako što se broj pobeda svih klubova iz jedne zemlje podeli sa brojem učesnika.

Upravo tom matematikom stiže se do rezultata da Srbija trenutno ima koeficijent od 14, a Hrvatska 11,67, nakon 22 odigrana kola.

Srpski klubovi do kraja takmičenja četiri puta se sastaju jedni sa drugima, što daje sigurne četiri pobede, a hrvatski klubovi imaju jedan međusobni okršaj (Zadar – Cedevita u 24. kolu), prenosi B92.

U slučaju da u ostalim mečevima ekipe iz Hrvatske zabeleže sve pobede, a timovi iz Srbije sve poraze, Srbija bi imala tek nešto slabiji koeficijent.

Ipak, šanse za takav razvoj događaja su izuzetno niske, te će i naredne godine Srbija najverovatnije imati četiri predstavnika u ABA ligi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0
4 Komentara
    • Pokusaj zadrzati svoju glupost za sebe.Ako pratis sport,moras znati da fmp igra prvu ligu srbije.A Zvezda igra aba ligu.Dakle to su dva razlicita kluba.Prije nego sto se ponovo izblamiras,procitaj nesto o temi koju komentarises.Ne lupaj napamet.Kada vec pises o osnivanju klubova,trebao bi nesto i da znas o tome ,gledano sa pravne strane.Ali ocigledno ne znas,nego samo prenosis sto ti je neko drugi rekao,vjerovatno tako isto glup kao ti.

      0
      0
      Odgovori
  1. Zahvaljujući najvecoj instituciji i ponosu Srbije, našoj Zvezdi ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter