0
AdmiralBet ABA Liga

KALKULACIJE: Ko će na koga u plej-ofu ABA lige

Objavljeno: 16.02.15 u 15:34

Trijumf Olimpije protiv Budućnosti u meču 22. kola ABA lige dodatno je zakomplikovao situaciju u borbi za mesta koja vode u plej-of pošto osim što je gotovo sigturno da će Crvena zvezda završiti na prvoj poziciji, sve ostalo je otvoreno.

Teoretski crveno-beli još uvek nisu osigurali prvo mesto pošto imaju skor 20/1 i moguće je da ih prestigne samo još Cedevita i to samo u slučaju da večeras u Pioniru savlada domaćina sa više jednog poena razlike (u Zagrebu bilo 87:88), a da pored toga u preostala četiri meča trijumfuje, a tim Dejana Radonjića izgubi (što je priznaćete malo verovatno).

Kada je u pitanju borba za drugo mestu tu je situacija daleko komplikovanija pošto gotovo podjednake šanse imaju Budćnost, Cedevita i Partizan.

Najteži raspored imaju Podgoričani pošto gostuju Solnoku i Cedeviti, a ugostiće Krku i u poslednjem kolu upravo ekipu Partizana. Zagrebčanima pored duela sa Podgoričanima i Beograđanima preostaju dueli sa Mega Leksom na domaćem i Zadrom i Solnokom na gostujućem terenu.

Partizan bi sa sva četiri trijumfa u poslednja četiri kola (Crvena zvezda, MEGA LEKS, Zadar, BUDUĆNOST) mogao da se probije do pozicije broj dva i prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Olimpija ima samo teoretske šanse odnosno uz četiri trijumfa protiv MZT-a, Solnoka, Levskog i Krke mora da se nada da će Partizan izgubiti tri od četiri ili Cedevita četiri od pet mečeva što je prilično nerealno.

1. Crvena zvezda 20/1
2. Budućnost 16/6
3. Cedevita 15/6
4. Partizan 15/7
5. Olimpija 12/10

U slučaju da Budućnost, Cedevita i Partizan završe sa identičnim skorom odlučivaće njihovi međusobni dueli u kojima Zagrebčani trenutno najbolje stoje pošto imaju dve pobede i jedan poraz, Beograđani su upisali samo jedan trijumf i dva poraza, dok je Budućnost na skoru 1-1 uz dva neodigrana meča protiv direktnih rivala.

Međusobni mečevi:

Cedevita – Partizan 70:50
Budućnost – Cedevita 70:80
Partizan – Budućnost 61:72
Partizan – Cedevita 76:64
Cedevita – Budućnost 25. kolo
Budućnost – Partizan 26. kolo

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter