0
AdmiralBet ABA Liga

DA LI KOPIRAJU GROBARE: Navijači Levskog ujedinjeni za spas kluba! (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.15 u 20:30

Pristalice košarkaškog kluba  Levskog iz Sofije u ogromnom broju pojavili su se u na humanitarnom meču svog kluba i pokazali veliku odanost s obzirom na situaciju u kojoj se bugarski tim trenutno nalazi.

Levski je ubedljivo poslednji na tabeli u svojoj debitantskoj sezoni u ABA ligi sa samo jednom pobedom, a ni finansijska situacija u klubu nije najsjajnija. Zbog toga su navijači ovog tima organizovali humanitarni meč u kojem su pored košarkaša učestvovali i fudbaleri Levskog. Posebno emotivan bio je govor Konstantina Titija Papazova, trenera bugarskih košarkaša.

Na tribinama hale u Sofiji okupilo se 10.000 navijača sa željom da doprinesu poboljšanju finansijske krize koja drma klub ove sezone. Zbog novčanih problema Bugari su čak ove godine morali da propuste gostovanje Budućnosti u Podgorici, a i igrači su slabo plaćeni, pa se to odražava na rezultate tima. Levski u ABA ligi ima 21 poraz i samo jednu pobedu, nad Mega Leksom.

Mnogi će ovu odanost klubu i situaciju uporediti sa Partizanovom, Grobari takođe stoje uz klub i u dobru i u zlu, a možda jedinu razliku pravi odnos prema protivnicima, što se najbolje videlo u duelima ova dva tima kada su u bugarskoj crno-beli bili napadnuti, a u Beogradu igrači Levskog dočekani aplauzom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter