4
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Zvezda obezbedila prvo mesto, jača i od Cedevite i od sudija! (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.15 u 22:19

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su 21. pobedu u regionalnom takmičenju, pobedom na Cedevitom u Pioniru rezultatom 78:63 (16:22, 27:11, 16:25, 19:5). Time su izabranici Dejana Radonjića i definitivno obezbedili prvo mesto na kraju regularnog dela takmičenja.

Još jednom je Crvena zvezda loše otvorila meč, slično kao u Atini, pa je vrlo brzo Cedevita serijom 8:0 primorala Dejana Radonjića da zatraži tajm-aut. Reakcija Beograđana nije usledila odmah, ali jeste u drugoj četvrtini koju su dobili ubedljivim rezultatom 27:11 i na odmor je Crvena zvezda imala prednost od 10 poena (43:33).

Treća deonica donela je pravu dramu, pošto su se probudili Zagrepčani, zaigrali su mnogo agresivnije, a treba reći da su imali i blagu pomoć sudija, koji nikako nisu uspevali da uspostave ujednačen kriterijum na obe strane. To je nerviralo sve u hali Pionir, a najviše inače mirnog Bobana Marjanovića, koji je zbog protesta dobio tehničku ličnu grešku i tako ‘pokrenuo’ seriju Cedevite.

Cedevita je nastavila seriju i posle tog incidenta, pa je u jednom trenutku, posle još jedne tehničke lične greške klupi crveno-belih, povela sa četiri poena prednosti (53:49). Tada je probuđena beogradska publika podigla domaće igrače koji su ponovo zaigrali sjajno, pre svega u odbrani. O tome dovoljno govori samo pet primljenih poena u poslednjoj deonici, čime je Zvezda definitivno prelomila meč u svoju korist i pobedom od 78:63 obezbedila prvo mesto do kraja regulatnog dela ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Luka Mitrović sa 14 poena, a pratili su ga Dženkins sa 11, Marjanović i Kalinić sa po 10 poena. Na drugoj strani, Cedevitu je predvodio Miro Bilan sa ubačenih 13 koševa.

Narednog vikenda biće pauza u Jadranskoj ligi zbog kup takmičenja širom Evrope, a u prvom sledećem kolu, 28. februara, igraće se večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. Ma ono sto su sudili je sramota,na Bobiju je bilo 7-8 faulova a da ne pricam jos.Izem ti i Lorbeka i ABA ligu.Treba da igramo svoju,srpsku ligu a ovi podrepasi neka igraju abu,nlb i ostale lige.Ne mogu ni da nam pljunu pod prozor,najjaci smo

    0
    0
    Odgovori
    • Pa da gledas kako sudije non stop forsiraju patlidzan!!! Bolje i ono sinoc, nego silne bruke kao prosle godine kad je Bogdan plakao sto ga je Lazic tako dobro cuvao, pa su sudije morale da promene kriterijum…

      0
      0
      Odgovori
  2. Jači od svih !! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! !

    0
    0
    Odgovori
  3. Samo takva neka ostane kao ddanas pa da se igramo sa njom. Cuj jaca. Pa od ove jadne sadasnje igre cedevite i moja baba bi bila jaca. Kos nisu mogli da dobace u 4 cetvrtini a ne da ga daju. Samo sebe lazete

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter