0
AdmiralBet ABA Liga

TRENIRAO PLIVANJE, PA BATALIO: A onda mu je Divac postao uzor…

Objavljeno: 15.02.15 u 17:01

Sada prvi centar partizana, Nikola Milutinov,  u klub je stigao 2012. i do sada podigao nekoliko trofeja sa saigračima. Ovo mu je najbolja sezona u crno-belom dresu, na parketima ABA beleži skoro deset poena po utakmici, nešto više od osam skokova, a u igri provodi u proseku oko 30 minuta.


– Ovo je svakako moja najbolja sezona u Partizanu, ali se ne obazirem na lični učinak. Želim da napredujem iz utakmice u utakmicu i da budem u službi ekipe. Moram još mnogo da radim na sebi, snaga, brzina, tehnika… Najvažniji su rezultati tima i tome sam apsolutno podređen. Nikad ne gledam sebe i ne razmišljam o drugom stvarima osim o uspehu s Partizanom. Ni o Evropi, ni o NBA ligi… Ima vremena. Sigurno da mi je želja da budem deo velikih evropskih ekipa i da jednog dana možda odem u Ameriku. Polako, nema žurbe, videćemo šta se dogoditi. Ne bi trebalo zaboraviti i da je Partizan klub velikog gabarita koji ima bogatu tradiciju. Godinama je bio deo Evrolige, ostvario vrhunske rezultate. Sve je to za ogromno poštovanje – rekao je Milutinov za MozartSport.

Od igrača na svojoj poziciji, u ABA ligi izdvaja?

Bobi Marjanović sigurno prednjači po kvalitetu. To pokazuje u svim takmičenjima. Onda su tu Planinić iz Budućnosti, Musli je odličan u Megi, kao Miro Bilan u Cedeviti.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Uzor iz detinjstva?
– Voleo sam kao klinac da gledam Divca. Sećam se da bih se noću budio i sate provodio ispred ekrana.

Nemoguće je ne spomenuti Grobare?
– Uvek su tu. Nijednog momenta od kada sam u Partizanu nije izostala njihova podrška. Nema mnogo kontakata van utakmice, ali i kad se dogode, to su stvarno vrlo prijatna iskustva. Bilo je mnogo lepih trenutaka, a kao najteži bih izdvojio prošlogodišnji poraz od Cedevite koji smo užasno doživeli. Ogroman šok. Jedan takav koš nas je odvojio posle toliko godina od Evrolige – zaključio je Milutinov, koji je prvo počeo da trenira plivanje, da bi se posle opredelio za košarku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter