0
Košarka

NBA: Istorijski dvoboj Vestbruka i Entonija Dejvisa

Objavljeno: 07.02.15 u 09:05

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom minule noći odigrano je čak 12 utakmica. Međutim, samo jedan meč odudarao je od svih ostalih.

Ekipa Oklahome ove sezone ne igra na nivou na kojem su se to nadali njeni navijači, na onom na kojem je ovaj tim igrao prethodnih sezona.

Naravno, razloge nije potrebno tragati duboko ispod površine. Trener Skot Bruks ušao je u sezonu sa duplom brigom, pošto su svoje bitke sa povredama vodili i Kevin Durant i Rasel Vestbruk.

Ipak, na prošloj utakmici Rasel Vestbruk je ekplodirao izjednačivši svoj rekord karijere sa 45 poena. A gde je stao na prošlom susretu – prudžio je sinoć, pošto je meč okončao sa novim rekordom karijere od 48 poena.

Fantastični Ol-star plejmejker Oklahome i jedan od najboljih bekova u ligi, noćas je radio šta je hteo, iz igre je šutirao 15-28, a uz to je realizovao svih 15 slobodnih bacanja.

Od toga – tri su došla na samo 1,2 sekunde pre kraja kada je izjednačio rezultat na 113:113. Međutim, kako kaže citat iz jednog domaćeg kultnog filma: „Ma koliko da si jak, uvek ima neko jači“. A noćas je to bio – neverovatni Entoni Dejvis.

As Pelikansa noćas nije ubacio više poena od Vestbruka. Stao je „samo“ na koti od 41. Međutim, na samo 1,2 sekunde pre kraja meča, pri nerešenom rezultatu, Dejvis je pogodio šut sezone u meču sezone i time doneo trijumf Pelikansima.

Trena maglasiti da je Dejvis iz igre šutirao 15-23. Treba dodati da je kompletirao dabl-dabl as još 10 skokova. Nikako ne trba zaboraviti Tajrika Evansa, fantastičnog igrača koji je sezonu počeo igrajući na poziciji niskog krila i koji se, zbog povrede Drua Holideja, premestio na lokaciju plejmejkera. Upravo on je noćas pored 22 poena produkovao i sjajnih 16 asistencija.

Takođe, ne treba zaboraviti da je Rasel Vestbruk stao na korak od tripl-dabla pošto je podelio i 11 asistencija i uhvatio 9 skokova u utakmici o kojoj će se pričati kroz godine u budućnosti…

U ostalim mečevima ekipa Netsa savladala je gradskog rivala uz 22 poena Bruka Lopeza. Indijana je zaustavila seriju Kavsa od 12 pobeda, a najzaslužniji igrač za takav razvoj događaja bio je Si Džej Majls koji je ubacio 26 poena.

Košarkaši Orlanda na mišiće su pobedili Lejkerse posle produžetka. Tobajas Haris je ubacio 34 poena, a sjajni crnogorski centar Nikola Vučević 25 uz 13 skokova.

Toronto je pobedio Kliperse uz 24 poena Demara Derouzena, Ol-star Hoksa Džef Tig je predvodio svoj tim do trijumfa nad Golden Stejtom sa 23 poena, a Džared Salindžer je sa 22 poena srušio 76erse i poveo Seltikse do trijumfa.

Sjajni Di Džej Augustin na fenomenalan način menja povređenog Brendona Dženingsa i upravo je on bio najznačajniji čovek za trijumf Pistonsa nad Denverom pošto je upisao dabl-dabl sa 22 poena i 11 asistencija.

Džejms Harden je upisao 33 koša u pobedi Roketsa nad Baksima za koje je Janis Adetokumpo upisao rekord karijere od 27 poena. Prvi pik s poslednjeg drafta Endru Vigins je sa 18 poena bio najzaslužniji za trijumf „Vukova“ nad Memfisom. Peković je upisao 13 poena.

Markif Moris je sa 33 poena deono trijumf Finiksu nad Jutom Džez, dok je  MVP prošlogodišnjeg finala Kavaji Lenard ubacio 24 u trijumfu Sparsa nad Majami Hitom.

Rezultati:

Bruklin – Njujork 92:88
Indijana – Klivlend 103:99
Orlando – LA Lejkers 103:97*
Toronto – LA Klipers 123:107
Atlanta – Golden Stejt 124:116
Boston – Filadelfija 107:96
Detroit – Denver 98:88
Hjuston – Milvoki 117:111
Minesota – Memfis 90:89
Finiks – Juta 100:93
San Antonio – Majami 98:85

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter