0
Košarka

NBA: Di Džej Augustin srušio Majami uprkos sjajnoj roli Krisa Boša

Objavljeno: 04.02.15 u 08:40

U nastavku takmičenja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu tokom prošle noći na repertoaru je bilo pet mečeva.

Program „Letećeg cirkusa“ započeo je u Filadelfiji, tačnije u lokalnom Vels Fargo Centru u kojem su domaći 76ersi stigli do treće vezane pobede na svom terenu.

Četa Breta Brauna ove sezone služi kao ekipa na kojoj njeni rivali obično popravljaju statistiku, međutim, Majkl Karter-Vilijams je u duelu sa Denverom želeo nešto više. Meč je okončao sa 15 poena, 12 asistencija i 8 skokova. Treba istaći i sjajnu rolu Holisa Tompsona koji je došao do rekorda karijere od 23 poena.

Ekipa Detroita dočekala je aktuelne vicešampione u svojoj Palati Alburn Hil. Iako su izabranici Stena Van Gandija nedavno ostali bez Brendona Dženingsa, svoju šansu maksimalno koristi Di Džej Augustin.

Ovaj omaleni plejmejker već nekoliko poslednjih sezona jasno pokazuje da poseduje kvalitet vredan startne petorke, međutim to mesto startera ne može da izbori još od ere kada je nastupao za Indijanu, a isto se dogodilo potom i u Čikagu i Torntu.

Augustin je noćas nosio ekipu, ubacio je 25 poena, ali ono što je mnogo važnije za njegov tim: nije trošio bespotrebno ni lopte ni šuteve ka košu, a uz sve to upisao je i 13 asistencija. Iz igre je šutirao sjajnih 8-14 na taj način anulirajući odličnu rolu Krisa Boša i njegovih 34 poena.

Ekipa Bostona slavila je u Medison Skver Gardenu. Fenomenalni Ejveri Bredli iz igre je šutirao čak 11-14 za ukupno 26 poena, a sjajnu rolu pružio je i Džared Salindžer sa 22 koša, 9 skokova i 6 asistencija. Melo je ubacio 21 uz loše procente šuta.

Ekipa Portlanda prekinula je niz poraza od tri meča pošto je sinoć na jedvite jade savladala ekipu Jute Džez. Kao i obično, u taboru Trejblejzersa bolji od ostalih su bili Demjan Lilard i Lamarkus Oldridž.

Sjajni Lilard je meč završio sa 25 poena, a najbolji je bio u poslednjoj deonici kada se rezultat lomio i kada je Gordon Hejvord, koji je ubacio 26 poena, pokušavao da da veštačko disanje svom timu i odvede ga do čuda.

I u poslednjem meču večeri nije viđena nikakva senzacija. Ekipa Golden Stejta pomela je Sakramento Kingse. Stef Kari je ubacio 23 poena uz 9 asistencija, ali najznačajnije za GSW je to što su momci Stiva Kera na fantastičan delili loptu u meču. Naime, ovaj tim je završio utakmicu sa čak 33 asistencije od ukupno 46 pogođenih šuteva iz igre.

Rezultati:

Filadelfija – Denver 105:98
Detroit – Majami 108:91
Njujork – Boston 97:108
Portland – Juta 103:102
Sakramento – Golden Stejt 96:121

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter